АКТУАЛЬНО

Діти Жидачева на ділі показали, як слід любити Бога і Його створіння

Субота, 21 березня 2015, 16:42
Дуже важливо, щоб такі ініціативи відбувалися по інших містах та селах не лише Стрийської єпархії, а й в інших єпархіях та громадах.

20 березня 2015 року в м. Жидачеві з ініціативи о. Ярослава Турика, районного екореферента Стрийської єпархії УГКЦ, у співпраці з п. Лесею Цан, директором НВК №1 м. Жидачева, та о. Романа Котіва, духівника школи, відбулася акція зі збору макулатури, яка була організована в рамках Великопісної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння». Учні зібрали 700 кг макулатури. Отримані кошти будуть перераховані захисникам Батьківщини. Учні були наперед проінформовані про екологічне та патріотичне спрямування такої акції, а тому радо відгукнулися на ініціативу о. Ярослава взяти в ній активну участь.

Такі акції сприяють плеканню екологічної свідомості, привчають християн до іншого, дружнього до довкілля стилю життя, зокрема у сприйнятті лісу та дерев не лише як сировину для вироблення паперу чи інших потреб, але як створіння Боже, яке потребує він нас шанобливого ставлення та захисту. Збір макулатури – це найкраща альтернатива.

Потрібно відмітити, що парафія Воскресіння Господнього м. Жидачева, яку очолює митр. протоієрей о. Василь Юрів давно долучається до різноманітних екологічних ініціатив. Діти та молодь неодноразово брали участь в прибиранні сміття, у зборі макулатури, екологічних конкурсах, а також були учасниками екотабору «ЗеленСвіт». Тут відбувалися екологічні місії задля порятунку створіння, наслідком чого стало те, що у парафіяльному храмі повністю замінено звичайні лампи на світлодіодні. Таким чином, ця парафія є чи не єдиною у Стрийській єпархії, що настільки помітно зменшила свої енерговитрати завдяки сучасним інноваціям, що може по праву називатися парафією, яка справді любить Творця через його створіння. Приклад, який подає ця громада іншим є очевидним, адже чимало парафіян для своїх домівок почали купувати тільки світлодіодні лампи, що відзначаються найкращою на сьогодні енергоефективністю та строком експлуатації, а в побуті навчились зменшувати енерговитрати.

Наступною акцією, до якої готується ця парафіяльна громада разом з іншими парафіями Стрийської єпархії, буде участь у акції «Година Землі», що відбудеться 28 березня.

Такі екологічні акції як збір макулатури варті того, щоби їх організовувати, тому що попри дружність до довкілля, вони показують те, як на ділі можна реалізовувати заповідь любові у повноті.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next