АКТУАЛЬНО

Діти з Вишгородської парафії відвідали батальйон К-2

Четвер, 07 серпня 2014, 06:56
Україна єдина! З таким танцем до солдат батальйону К-2 завітала дітвора з табору «Веселі канікули з Богом», що з ініціативи о. Тараса Валаха вже вдруге проходить при соборі Вишгородської Богородиці УГКЦ. У таборі діти мають можливість знайомитися між собою (адже цього року його учасниками стали не тільки маленькі мешканці Вишгорода, а й Донецька, Тернополя тощо), разом гратися, дізнаватися щось нове про Бога. А сьогодні була ще й унікальна можливість познайомитися з тими, які захищають нашу країну.

До цього моменту діти дуже ретельно готувались. У гуртку квілінгу виготовляли листівки з тризубом і надписом «Слава Україні! Героям слава!» і файнички в національних кольорах. Листівки діти підписували власноруч тими простими словами, які виходили з їхніх сердець. Вони щиро бажали здоров’я, перемоги, успіхів, швидшого повернення і опіки ангела-охоронця. Наймолодші учасники також дуже по-особливому запрошували в гості після перемоги, бажали сонечка і мандаринок (Олежик, 4 роки). Крім танцю і сувенірів, діти також підготували пісню «Один у полі не воїн», закликаючи наших вояків бути справжньою дружньою командою в обороні добра і справедливості.

Після такої підготовки учасники табору разом з аніматорами поїхали до вояків. Розпочалася зустріч молитвою та  благословенням з окропленням свяченою водою, яке о. Тарас вділив воякам батальйону К-2. Після цього діти співали, танцювали, дарували листівки, пов’язували на мужні руки наших солдат синьо-жовті файнички. Попри притаманну військовим стриманість було відчутне також велике зворушення, коли діти підходили із сувенірами, спілкувалися, задавали цікаві дитячі запитання, не приховуючи свого захоплення.

Військові, багато з яких мають по двоє-троє дітей, звичайно, не забули, як сильно малеча любить подарунки, і на завершення зустрічі дарували дітворі ігри, сувеніри, влаштували солодкий стіл на мальовничій природі, де зазвичай відбуваються їхні тренування. Та найприємнішим подарунком для дітей виявилися фляги, що з рук солдат отримав кожен учасник табору. Хлопчаки обіцяли носити їх із собою до школи та пам’ятати про тих, хто їх подарував.

Україна єдина. Віримо, що завдяки таким сміливим воякам, як добровольці батальйону К-2, і завдяки таким щирим молитвам, які виходять з дитячих сердець вона буде цілісною незалежною і благословенною Богом державою. Слава Україні!

Прес-служба парафії

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next