АКТУАЛЬНО

Діти із зони АТО виступили з колядою для працівників Патріаршої курії, що у Львові

Понеділок, 21 січня 2019, 20:17
21 січня 2019 року до Патріаршої курії, що у Львові, завітали діти із зони АТО. Біля сорока дітей виступили перед працівниками Курії зі старовинними лемківськими колядками “Рано-раненько” та “Ой через поле”.

Відвідувачі ініціативи максимально взяли участь у коляді, спілкуванні, частуванні та уділити свою увагу юним гостям, які приїхали з Авдіївки (Донецька обл.) та Станиця Луганської (Луганська обл.)

“Мета заходу — дати дітям можливість ближче зустрітися з Богом через добре спілкування, через зустріч із традиціями, а також через нагоду оточити їх добром”, — зазначила Мар’яна Бісик, асистент голови Координаційної ради з питань душпастирства в кризових ситуаціях.

За її словами, Патріарша курія спільно з волонтерами з Дрогобича допомагають творити реколекційний табір для дітей та молоді зі Сходу.

“У Дрогобичі ми з перших днів допомагали фронту. Ми їздили до бійців та завозили їм продукти. І коли ми їхали туди, то зрозуміли, що наші хлопці спілкуються з місцевими. Тож потрібно працювати й з населенням, яке живе там”, — ділиться волонтерка координаційного центру “Дрогобич SOS” (допомога армії) Наталія Походжай.

Пані Наталя розповіла, що вони стараються надати дітям таке ж тепло, як і в них вдома та прагнуть показати українські традиції. “Ми їх любимо і даруємо те, що можемо подарувати”, — додає вона.

Слід зауважити, що серед гостей є діти, які беруть участь у схожих заходах не вперше. “Мені подобається сюди приїжджати, бо тут щирі люди”, — каже Світлана, яка бере участь у поїздці вшосте. “У мене лише приємні та хороші враження. Ми вивчили нові колядки та намагаємося у себе вдома організовувати щось подібне”, — доповнює Ігор, який втретє бере участь у заході.

“Такі акції надзвичайно потрібні цим діткам, бо довгий час вони перебували в складному середовищі, становищі. Адже майже все свідоме життя вони прожили у стані війни, тому хочеться, щоб вони бачили, що є ще щось інше”, — наголошує Ольга Балабай, директор школи зі Станиці Луганської. “Ми працюємо з волонтерами з Дрогобича чотири роки.Ми щиро вдячні за традиції, які нам показуєте, бо це для нас мов ковток свіжого повітря”, — зізнається Ольга Іванівна.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next