АКТУАЛЬНО

Дітям під час літніх духовно-екологічних таборів будуть допомагати «торкнутися природи серцем»

П'ятниця, 24 травня 2019, 15:06
«Допомогти торкнутися природи серцем, щоб побачити в ній Творця і почати по Божому ставитись до оточуючого світу», – таке амбітне завдання визначили для свого служіння єпархіальні та екзархальні референти Бюро УГКЦ з питань екології на 2 квартальній зустрічі, головною темою якої була підготовка до проведення літніх духовно-екологічних таборів.

Зустріч, яка відбулася 23 травня в Івано-Франківську, розпочалась з духовних екоімпульсів о. Тараса Дзьоби, референта Екобюро УГКЦ в Сокальсько-Жовківській єпархії, який застановився над проблематикою сіяння Божого Слова про відповідальність за створіння через служіння Між'єпарархіальної екомережі.

Володимир Шеремета підсумував результати командної праці на екологічній ниві під час Великопісної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння», серед яких 204 освітньо-виховних, духовних та практичних заходів екологічного спрямування, а також низка Всеукраїнських екологічних акцій та конкурсів, якими було охоплено десятки тисяч активних вірян, школярів та студентської молоді.

Особливістю цієї зустрічі було те, що церковні екологи ділилися взаємним досвідом проведення екологічного таборування на між'єпархіальному, єпархіальному, деканальному та парафіяльному рівнях для того, щоб віднайти і взяти на озброєння найбільш ефективні практики та інструменти голошення Божої правди про екологічне покликання християн та його здійснення у повсякденному житті кожної людини.

З-поміж іншого, на порядку денному також стояло питання відповідального ставлення до Божого дару води, яке представив, з погляду необхідності захисту Богом дарованої нам іхтіофауни, п. Любомир Стрембіцький, представник громадської організації «Скеля».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next