АКТУАЛЬНО

Екобюро приєдналось до проведення Загальнонаціональої прощі в Зарваниці

Середа, 19 липня 2017, 10:46
Доброю традицією стало для Бюро Української Греко-Католицької Церкви з питань екології бути активним учасником в організації та проведенні великих прощ у Марійському духовному центрі «Зарваниця».

Тут з 14 по 16 липня 2017 року проходила Загальнонаціональна та молодіжна проща, яка зібрала близько 100 тисяч паломників з усіх регіонів України, зокрема і з Луганської та Донецької областей. Серед розмаїття релігійних і нерелігійних товарів паломники також мали можливість придбати друковані видання від Екобюро й ознайомитись із технічними приладами, які служать для ощадного використання електроенергії та води.

Багатотисячні заходи вимагають від організаторів задовільнити належно найперше духовні, а також і матеріальні потреби прочан, тому для підтримання чистоти й порядку було залучено понад сотню волонтерів із різних молодіжно-християнських спільнот, які протягом трьох днів стежили за чистотою та прибирали територію Зарваниці від сміття.

Матеріальну базу для придбання сміттєвих мішків, урн та рукавиць надали Тернопільсько-Зборівська архиєпархія та різні приватні підприємства.

Екобюро УГКЦ профінансувало закупівлю восьми металевих тримачів для цих мішків, які мають ще не один рік послужити для підтримки чистоти в Зарваниці.

Усе сміття, яке протягом прощі нагромадилось, було належно відтраспортовано й утилізовано за підтримки фірми ПП «КАТРУБ», що надала логістичну підтримку, та ТзОВ «ЕКО БАЛАНС ТЕР» (сміттє-переробний сортувальний комплекс у с. Плебанівка Теребовлянського району). Завдяки меценату п. Богданові Буртаку вже не вперше велика кількість сміття із Зарваниці пішла на вторинне використання, а не на спалення.

Сподіваємось, що така правильна утилізації сміття стане прикладом для інших прощ і масових заходів у нашій області та Україні.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ із питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next