АКТУАЛЬНО

Екобюро Стрийської єпархії УГКЦ долучилося до відзначення Дня захисту дітей

Середа, 05 червня 2019, 12:12
1 червня 2019 року референт Бюро УГКЦ з питань екології Стрийської єпархії о. Олег Кобель був запрошений на ефір Стрийського радіо «Стрий ФМ».

Метою спілкування у прямому ефірі було представити діяльність Екобюро в царині еконавчання дітей та розіграти серед слухачів екоказку «Їжачок-рятівничок» з автографом від автора.

Священник розповів про дитячі видання, літні табори, конкурси та екологічні акції із залученням дітей. Ті, що хотіли отримати в подарунок казку, повинні були надіслати фото дітей на лоні природи. Десятки людей надіслали свої фото, але переможцем автор казки обрав п. Христину Мацьків і фото її донечки на фоні поля. Отець Олег зазначив в коментарі, що «тема казки – це шкода від підпалів сухотрав'я. Було б чудово, якби цей фон на фото залишався зеленим, жовтим, білим, щоб тільки не чорним».

Наступного дня екореферент мав нагоду презентувати свою екоказку на третьому літньому дитячому арт-фестивалі «Відкритий для Дитини» в с. Добряни. Діти та присутні батьки почули не лише саму казку, але й обговорили різноманітні екологічні проблеми, які є за своєю суттю екологічними гріхами когось із людей.

Щоб показати велич Божого задуму і красу творіння, священник зачитав деякі цікавинки про тваринний світ із нового номеру дитячого журналу «Фортунчик», який виданий у співпраці з Екологічним Бюро у м. Стрию. Наприкінці зустрічі організатор фестивалю та директор Народного дому с. Добряни п. Любов Костів подякувала о. Олегу і вручила Диплом за участь у арт-фестивалі. 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next