АКТУАЛЬНО

Екобюро УГКЦ презентуватиме «екологічне слово» Церкви на книжковому фестивалі «Слово»

Вівторок, 22 травня 2018, 12:57
З 24 по 26 травня в м. Івано-Франківськ буде проходити книжковий фестиваль «Слово».

Метою даного фестивалю є популяризація української книги, привернення уваги до читання, налагодження прямого спілкування між автором та читачем та відкриття нових можливостей для підняття свого рівня ерудованості, грамотності, культури.

В рамках фестивалю будуть проходити презентації книг, зустрічі із авторами, а також круглі столи, присвячені дню святих Кирила та Мефодія як творців слов'янської писемності і культури, а також дню працівників видань, поліграфії та книгорозповсюджень України. 

Як каже один із організаторів фестивалю, директор видавництва ТОВ «Медіасон» Владислав Сукенник: «Ми маємо надзвичайно багату мову, культуру, яку намагаємося зберегти та примножити. Все це ми намагаємося зробити за допомогою слів, кожне із яких наповнене певного змісту. Знаючи той зміст, ми можемо легко порозумітися один із одним. Тому саме на фестивалі ми і будемо намагатися звернути увагу власне на те, із чого складається наша мова – на слова!»

Окремий акцент буде поставлено на «екологічні слова» у процесі людської комунікації та плекання нової культури відповідальності. Бюро з питань екології Української Греко-Католицької Церкви представить свої видання у таких ключових напрямках, як екологічна освіта на засадах християнської віри та етики, плекання екологічної духовності та екологічна дияконія, тобто практичне слово – дія для захисту та збереження Божого створіння – природи.

Додатково, 25 травня з 13:00 до 17:00 фестиваль розширить свою присутність у м. Долина, де також будуть проводитись презентації видань та зустрічі авторів із читачами.

Партнерами фестивалю виступають Управління культури, національностей та релігій, Управління інформаційної політики облдержадміністрації, Обласна організація Національної спілки письменників України, Івано-Франківська обласна рада, Івано-Франківська міська рада.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next