АКТУАЛЬНО

Екобюро УГКЦ провело низку енергетичних аудитів на Сході України

П'ятниця, 03 лютого 2017, 13:13
В період з 23 по 26 січня працівники Бюро УГКЦ з питань екології диякон Петро Лащевський та Богдан Шкодин, відгукнувшись на прохання екзархального екореферента о. Михайла Неїжмака та місцевих отців, провели низку енергоаудитів на теренах Донецького екзархату.

В рамках екологічної місії було обстежено на предмет можливостей зменшення тепловтрат та підвищення енергоефективності храми та плебанії Краматорського деканату (о. декан Іван Василенко), храм св. Юрія Побідоносця (о. Роман Демко із м. Покровське), храм Преображення ГНІХ (о. Степан Попадюк із смт. Новодонецьк), церква Різдва с. Івана Хрестителя (о. Віктор Коханський із с. Петрівка), храм Преображення Господнього  та плебанію в м. Кам’янське (о. наст. Ігор Пагулич), приміщення БФ «Карітас-Донецьк» та храм св. Миколая Чудотворця в м. Дніпро (директор та настоятель о. Василь Пантелюк), а також плебанію в м. Верхньодніпровськ (о. Ігор Опацький).

Назагал, було обстежено дев’ять об’єктів. Варто зазначити, що Краматорський деканат є прифронтовим деканатом. На перший погляд могло би скластися враження, що піклування про природу не на часі, адже на порядку денному стоїть питання життя та смерті, а також чисельні соціальні та економічні проблеми.

Однак, як навчає Свята Церква, екологічні проблеми є дуже тісно пов’язані з соціальними та економічними і потребують спільного вирішення, яке починається з відновлення екології людської душі, тобто навернення людини до Бога.

Працівники Екобюро у спілкуванні зі священнослужителями дійшли висновку, що правдивий патріотизм і любов до Рідної Землі, засновані на християнських цінностях, могли би попередити, як війну на Сході України, так і хижацьке використання природних багатств по всій країні.

Екологічне Бюро УГКЦ щиро вдячне отцям Донецького екзархату за їх жертовне служіння і автентичну душпастирську екологічну свідомість, запрошення стосовно проведення енергетичних аудитів і бажання підвищити енергоефективність та дружність до довкілля церковних будівель, що є одним з важливих аспектів свідчення християнської віри в Бога Творця в сучасному світі.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next