АКТУАЛЬНО

Екобюро УГКЦ ініціювало насадження парафіяльного саду

Четвер, 17 квітня 2014, 12:58
12 та 15 квітня 2014 року Божого з ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології, за підтримки ректора Івано-Франківської дховної семінарії імені свщмч. Йосафата прот. Олександра Левицького та стараннями громади села Липівка Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ у парафії було засаджено фруктовий сад.

Ця практична акція Екобюро, яка проводилася в рамках Великопісної екологічної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» збіглася 12 квітня із всеукраїнською акцією «Зробимо Україну чистою».

У суботу, 12 квітня, біля 30 братів-семінаристів разом з парохом о. Василем Фіголем, керівником Бюро УГКЦ з питань екології п. Володимиром Шереметою та о. Володимиром Містерманом (заступником керівника) перед початком посадки дерев спільно помолилися до Всевишнього, який, попри всі невтішні прогнози на цей день, послав бездощову погоду.

«Нехай Господь щедро благословить нашу працю», – сказав о. Василь, висловлюючи також сподівання на те, що цей сад, який невдовзі почне приносити свої перші плоди, стане чудовим свідченням живої віри в Бога Творця та допоможе прийдешнім поколінням через красу природи пізнавати Всевишнього.

У вівторок, 15 квітня, за участю сільського голови п. Ігоря Гураля та пароха о. Василя Фіголя посадку продовжили близько 30 мешканців Липівки, серед яких також і працівники будинку культури та учні місцевої школи. Загалом було висаджено 250 саджанців плодових дерев: яблуні, груші, сливи, черешні та абрикоси, а також 50 кущів смородини.

У Бюро УГКЦ з питань екології сподіваються, що Господь благословить цю працю не лише щедрими врожаями на поживу місцевої громади, а й поширенням подібних ініціатив в інших парафіях.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next