АКТУАЛЬНО

Екологічні дні на таборі провели для дітей Дніпровського деканату УГКЦ

П'ятниця, 09 серпня 2019, 09:05
З 29 липня по 8 серпня в мальовничих Карпатах поблизу Яремче, в с. Дора, відбувся духовно-відпочинковий табір для дітей і молоді Донецького екзархату, зокрема Дніпровського деканату УГКЦ.

Близько 30-ти учасників із Дніпропетровської області мали змогу відпочити, духовно зростати та навчитися чогось нового.

На запрошення організатора табору о. Ігоря Дмитришина, священика з Кривого Рогу, на табір прибув о. Михайло Неїжмак, керівник Екологічного бюро УГКЦ у Донецькому екзархаті, щоби провести екологічні заняття з учасниками дійства, у межах щорічної ініціативи Екобюро «Екологічні літні табори».

Було проведено два екологічні дні. Тематикою першого була потреба бережливого ставлення до Божого світу. У відеоматеріалах і презентаціях діти побачили негативний вплив людини на стан довкілля та його наслідки для життя і здоров'я. Опісля дізналися, що кожен конкретно може зробити для покращення стану навколишнього середовища та як залучити до таких дій родину чи колектив. Перший крок до змін – усвідомлення свого місця у створеному Богом світі, адже, руйнуючи довкілля, чинимо гріх проти свого Творця.

Наступний екодень розпочався сакраментальним виміром –  Божественною Літургією, знесенням посиленої молитви до Творця за збереження світу та зміну сердець для реалізації Божого плану, піклування про світ, у якому живемо. У духовному слові о. Михайло розповів про богословський вимір піклування про довкілля, що є частиною нашої віри, про поняття «екологічного гріха» та гріхи проти заповіді «Не вбий!».

На закінчення екологічного дня учасники ділилися враженнями, роздумували над тим, що говорить Святе Письмо про сотворений світ. Кожен отримав від представника Екобюро пам'ятку доброго християнина з переліком заповідей як любити Батьківщину, світ і Творця.

Екологічне бюро складає щиру подяку о. Ігорю Дмитришину за плідну співпрацю й можливість зустрічі, а учасникам бажає правильного застосування одержаної інформації для власного добра, життя інших та на прославу Бога-Творця.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ із питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next