АКТУАЛЬНО

Екологічні лекції із cоціальної доктрини Церкви в Івано-Франківську

Четвер, 24 жовтня 2013, 20:46
23 жовтня 2013 року в Катехитичному центрі, що при архієпархіальному катедральному соборі Святого Воскресіння Івано-Франківської архієпархії УГКЦ в рамках проведення «Суспільних днів», ініційованих комісією «Справедливість і мир» УГКЦ спільно із Бюро УГКЦ з питань екології відбулися лекції із соціальної доктрини Церкви.

Захід провів о. Володимир Містерман, заступник керівника Бюро УГКЦ з питань екології, який у вступному слові пояснив присутнім доцільність проведення таких зустрічей, наголосивши на тому, що вони є інтегральною частиною реалізації загальноцерковної Стратегії розвитку УГКЦ до 2020 року «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом». Отець Володимир підкреслив, що Церква в сучасному світі повинна навчитися вміло реагувати на наявні та можливі виклики та проблеми, щоб забезпечити продовження творчого задуму Творця – розбудовувати Царство Небесне «вже тут і тепер». «Соціальне вчення Католицької Церкви – це той дороговказ, який допомагає нам, з одного боку, краще зрозуміти наше покликання, а з іншого – сприяє усвідомленню того, як це покликання можемо реалізовувати в повсякденному житті на всіх рівнях», – сказав священик.

Під час зустрічі було розглянуто низку тих проблем, які порушують принцип справедливості і стоять на перешкоді встановленню миру на Землі. На конкретних прикладах із повсякденного життя священик недвозначно дав зрозуміти вірним, що в більшою чи меншою мірою кожен із нас, інколи навіть не вповні свідомо і добровільно, під тиском соціально-економічного становища, грішить проти справедливості. Захисник створіння Божого також сказав, що хоч би скільки ми говорили і намагалися побудувати здорове та гармонійне суспільство, нам нічого не вдасться, якщо не будемо відповідально та шанобливо ставитися до Богом створеного світу – природи.

Жваві дискусії та запитання присутніх засвідчили те, що лекції із соціальної доктрини Церкви викликали інтерес серед вірних. На завершення дружньої зустрічі о. Володимир подарував для бібліотеки Катехитичного центру серію різних публікацій для поглиблення християнської віри і побажав усім, щоб ніколи не втомлювалися робити вчинки, гідні синів і дочок Всевишнього.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next