АКТУАЛЬНО

Екологічне виховання у мирному місті Мирноград

П'ятниця, 28 жовтня 2016, 17:08
Завершилися екологічні місії задля збереження довкілля в Донецькому екзархаті у м. Мирноград (Димитрів) Донецької області у співпраці з настоятелем місцевої парафії Святих Петра і Павла УГКЦ о. Іваном Василенком, деканом Краматорського деканату.

Місії тривали 20 і 21 жовтня 2016 року. Першого дня екомісій у рамках зустрічі з місцевою владою о. Михайло Неїжмак разом з о. Іваном відвідали Мирноградську міську владу та взяли участь у засіданні громадської ради, під час якої за регламентом була доповідь представника екологічного бюро УГКЦ.

Отець Михайло у відведений для нього час розповів про екологічне служіння в УГКЦ, зокрема на східних теренах України. Було розкрито теоретичний напрямок праці, ініціативи та розповсюдження тематичної літератури. Екореферент закликав зацікавлених осіб та організації до співпраці задля збереження довкілля, а для громадської ради залишив екологічну літературу для ознайомлення та втілення в життя екомісій, особливо у власному місті.

Того ж дня ввечері у храмі Святих Петра і Павла за чисельної участі вірних відбулася Свята Літургія. Під час Літургії молилися за створений Богом світ та просили в Нього благословення. По закінченні Служби Божої до присутніх звернувся о. Михайло Неїжмак із духовним словом та настановами. Отець Іван Василенко склав щиру подяку о. Михайлу та всій команді Екобюро та подарував отцю від парафії Святе Письмо. А о. Неїжмак подарував для парафії комплект літератури та світлодіодні економні лампочки до святилища.

Наступного дня о. Михайло мав цікаву зустріч у бібліотеці – філії №1 ЦБС Відділу культури Мирноградської міської ради  на люб’язне запрошення керівника закладу Наталії Бобрової. Також на базі цієї бібліотеки відбулася зустріч з учнями 8-х класів місцевої школи №5 і з вчителем Людмилою Рудик.  У своєму виступі о. Михайло дав поради щодо того, як кожна людина може знизити рівень негативного впливу своєї повсякденної діяльності на навколишнє середовище завдяки зменшенню кількості відходів і заощадженню ресурсів та енергії.

Діти дізналися про деякі заходи, які допоможуть в електрозбереженні. Це і використання світлодіодних енергозберігаючих ламп замість ламп розжарювання, і використання термосів для збереження гарячої води, і утеплення віконних рам. Під час заходу діти переглянули ековідео «Через прості дії ми здатні змінити світ», з неабияким зацікавленням брали участь в енергозберігаючій вікторині.

Учасники заходу висловлювали свої думки щодо збереження навколишнього середовища: якщо б кожен із нас прибирав сміття після себе, піклувався про природу, не забував гасити вогонь, то екологічний стан нашої планети, країни та міста був би зовсім іншим. 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next