АКТУАЛЬНО

Екологічний день у пришкільному таборі на Дніпропетровщині

Вівторок, 25 червня 2019, 12:25
Триває літо, час відпочинку для школярів. У цей період вже традиційно діти проводять частину своїх канікул у пришкільних таборах, де мають можливість відпочити, пограти в різноманітні ігри та весело провести час.

На один із таких таборів, який мав назву «Сонцеграй», був запрошений о. Михайло Неїжмак, керівник Екобюро УГКЦ у Донецькому екзархаті. Табір проводили на базі гімназії-39, що в м. Кам'янське Дніпропетровської області. Зібрали понад 80 учнів молодшого віку з кількох навчальних закладів міста.

У рамках візиту до цього табору 21 червня о. Михайло провів екологічний день на тему «Вчимося правильно жити». Почався день екологічним флешмобом, на якому діти під екопісеньку імпровізували цінність природних дарів для людини. Автор найкращої імпровізації отримав журнал «Екофортунчик».

Відтак всі таборовики були розділені на чотири команди: «Друзі землі», «Промінчики», «Вітрячки», «Живчики». Кожна команда отримала завдання, яке повинна була презентувати наприкінці: про цінність води, повітря, тепла та електроенергії. Діти разом із вихователями цікаво та корисно провели час, взяли участь у ековікторині, команди позмагалися та показали свої знання у екологічній грі «Очистимо землю».

Були цього дня і переможці, і переможені, але всі отримали екоподарунки від Екобюро УГКЦ: екозакладки, наклейки, казки, дороговкази та багаж знань і порад, над якими мають обов'язок задуматися та втілювати їх у життя.

Отець Михайло прокоментував цей захід: «Я щиро вдячний від імені Екобюро УГКЦ керівництву табору, директору гімназії Занєгіній Сніжані Леонідівні за добру нагоду долучитися до виховання дітей та прищеплення любові до всього Божого творіння – світу. Адже майбутній стан світу та життя людини залежить від рівня екокультури і виховання, а від виховання – спосіб життя та вчинки».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next