АКТУАЛЬНО

Екологічний вертеп вперше поставили в Івано-Франківській архиєпархії УГКЦ

Вівторок, 13 січня 2015, 20:49
Різдвяний час – це час, коли всі ті, хто приймає Новонароджене Дитятко Ісуса як свого Творця і Спасителя, не змігши втримати в собі цієї великої радості, починають ходити від хати до хати, ділячись з іншими радістю приходу Відкупителя. В українського народу є чудова традиція в цей особливий час ділитися різдвяною радістю колядками та сценізованими вертепами з рідними та близькими, знайомими та перехожими.

У передріздвяний час Бюро УГКЦ з питань екології видало авторський сценарій вертепу «Радій створіння – Спас народився», в якому автори намагалися показати, що Різдво – це час радості всього створіння Божого. З ініціативи Екобюро та за підтримки п. Світлани Гордюк, вчительки української мови і літератури Загвіздянської ЗОШ І-ІІІ, Тисменицької районної ради у співпраці з дирекцією Івано-Франківського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді і Загвіздянської школи вдалося інсценізувати вертеп за цим новим сценарієм.

10–11 січня 2015 р. майже три десятки дітей названих навчальних закладів поставили вертеп тричі в м. Івано-Франківську.

10 січня «екологічний вертеп» взяв участь у культурному заході «Різдво в Дем’яновому Лазі», що проходив у меморіальному комплексі «Дем’янів Лаз», в якому взяв участь також вертеп із Києво-Могилянської академії.

11 січня вертеп разом з о. Михайло Дзулем, референтом Бюро УГКЦ з питань екології в Івано-Франківській архиєпархії, і о. Володимиром Містерманом, заступником керівника екологічної інституції, завітав у гості до преосвященного владики Йосафата (Мощича), єпископа-помічника Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ. Єпископ радо прийняв повних радості дітей, які устами дійових осіб вертепу вдало показали, що на народження Христа від віків очікувало все Боже створіння.

Після інсценізації вертепу, віншувань та колядок владика Йосафат подякував дітям за те, що мають сміливість іти і сповіщати всьому світу Добру Новину про те, що Христос народився. Почастувавши дітей солодощами та подарувавши кожному присутньому екологічний колядник «Усе створіння славить Творця», в якому є також слова сценарію цього вертепу, владика уділив архиєрейське благословення.

Після відвідин єпископа вертеп завітав до Івано-Франківського обласного суспільно-культурного товариства «Надсяння». Присутні були вражені артистичністю дітей та деякими незвичними дійовими особами, як Вифлеємська зірка, осел, ягня, які представляли все Боже створіння, яке теж є безпосереднім учасником та адресатом плану Божого спасіння.

На перший погляд трішки незвичний екологічний вертеп «Радій створіння – Спас народився» намагається донести правду про те, що різдвяна радість буде повною і автентичною лише тоді, коли людина шукатиме гармонії з усією створеною Богом дійсністю.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next