АКТУАЛЬНО

«Екологія починається з екології душі», - єпископ Йосиф (Мілян)

Понеділок, 07 листопада 2016, 11:33
«Суспільний та церковний захід «Посади дерево миру» спрямований на те, щоб людина через призму власного світла віри, яке випромінює, спробувала засвітити дорогу тим, хто ще не знайшов Господа», - про це говорив владика Йосиф (Мілян) 5 листопада 2016 р. у Вишгороді під час проведення Всеукраїнської акції «Посади дерево миру».

Зазначимо, що захід провели з ініціативи Бюро з питань екології Української Греко-Католицької Церкви та за підтримки Міністерства екології та природних ресурсів України. Ця подія присвячена Міжнародному дню попередження експлуатації навколишнього середовища під час війни і військових конфліктів, який проголошено Генеральною асамблеєю ООН  6 листопада 2001 року. 

Окрім духовенства УГКЦ, в акції взяли участь Міністр екології та природних ресурсів  Остап Семерак, а також представники місцевої влади на чолі з Головою Київської ОДА Олександром Горганом, які долучилися до висадження хвойної та фруктової Алеї Миру  біля Собору Вишгородської Богородиці  УГКЦ в м. Вишгород, що на Київщині. 

Захід розпочали в Соборі Вишгородської Богородиці спільним Молебнем, який очолив владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії. Звертаючись до присутніх, архиєрей звернув увагу на вислів «любов спасе світ». Він зазначив, що люди часто забувають, що ця любов мусить бути дієва: «Ми йдемо за Господом розуміючи, що той, хто перебуває в любові, той перебуває в Бозі і Бог перебуває в ньому. Тому ця суспільна та церковна акція спрямована на те, щоб людина через призму власного світла спробувала засвітити дорогу тим, хто ще не знайшов Господа», - зауважив єпископ. 

Продовжуючи, владика пригадав слова Святого Письма, які описують створення світу: «Наповнивши землю деревами та рослинами Бог «побачив, що це є добре». Через акцію «Посади дерево миру», через це добре діло пробуємо продовжити та розвинути Божий задум. Якби кожна людина подбала про те добре діло на землі, то в нас би справді була вишивана Україна», - наголосив архиєрей. 

Завершуючи, владика пояснив, що ця акція базується на Господі, бо Бог це сотворив: «Наше покликання – поставитися до цього як до особливого роду реставрації в природі Божої ікони. Тому нам важливо, щоб цей захід, який починаємо молитвою додав нам сили та наснаги творити це не тільки в листопаді, але щоденно». 

Опісля архиєрей висловив слова вдячності ініціаторам заходу та всім, хто його підтримав: «Дякую вам, що власними руками та світлом власної душі освітили цю добру справу, яку Господь приймає як підтримку Його діла на цій створеній для нас землі». 

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next