АКТУАЛЬНО

Екологічна комісія заохотила школярів очистити давнє джерело в Підгірцях

Вівторок, 19 листопада 2013, 12:08
18 листопада для дітей 7-8 класів Підгорецької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, що на Львівщині, учні спільно з вчителями та головою Екологічної комісії Сокальсько-Жовківської єпархії о. Тарасом Дзьобою прибрали одне з Підгорецьких джерел, яке було забруднене пластиковими відходами, поліетиленом та іншим побутовим сміттям.

Прибирання джерела стало цікавою грою для дітей, які були розділені на дві команди: «Джерело» та «Природа», щоб позмагатися, яка команда назбирає більшу гору сміття. Така екогра виявилася дуже цікавою, адже діти наввипередки, мішок за мішком, поповнювали свої гірки зі сміття. Зрештою, перемогла в цій грі дружба, і кожен учень отримав екологічний та солодкий дарунок (церковно-екологічний календар та цукерки) за учать у акції.

«Ця праця дітей – привід для роздумів дорослим, які часто викидають сміття в лісах, поблизу річок, джерел та озер. Учні місцевої школи зробили Підгірці трішки чистішими, і це, погодьтеся, добрий приклад дорослим», - зазначив голова Комісії у справах екології.

Повідомляє Єпархіальна комісія у справах екології

Довідка:

Це джерело раніше активно використовувалося місцевими жителями, і майже всі люди, які проживають на «верхніх Підгірцях», брали з нього воду. Проте після підведення індивідуального водопостачання до домівок про джерело призабули і, на жаль, воно стало місцем викиду сміття.

Зараз це джерело має шанс дістати друге життя, адже за активної співпраці Екологічної комісії УГКЦ, Золочівського водного господарства, національного природного парку «Північне Поділля» та працівників Львівської картинної галереї цього року розпочалося облагородження джерела.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next