АКТУАЛЬНО

«Екологічна криза ставить під загрозу існування людства», – Папа Франциск в США

Середа, 30 вересня 2015, 11:38
Усвідомлене і відповідальне ставлення до нашого спільного Дому-Землі, екологічні проблеми, захист найменш захищених і найбідніших верств населення – головні теми апостольського візиту Папи Франциска в Америку.

Від 19 до 28 вересня 2015 року Божого Святіший Отець Папа Франциск у рамках апостольського візиту з нагоди VIII Всесвітньої зустрічі сімей, яка цього року проходила у Філадельфії, відвідав Кубу та Сполучені Штати Америки.

Своє перебування в Америці Вікарій Христа розпочав 23 вересня з візиту ввічливості до Барака Обами, Президента Сполучених Штатів, відвідавши його в Білому Домі. Центральною темою короткої промови у Вашингтоні стала тема кліматичних змін та необхідності спільної відповідальної співпраці заради збереження спільного Дому-Землі. «Кліматичні зміни – проблема, яка не може бути залишена для майбутніх поколінь і перекладена на їхні плечі. Ми живемо у вирішальний історичний момент для того, щоб ми могли доглядати за нашим «спільним домом», – зауважив Папа. Завершуючи свою промову до Президента, сказав, що «людство досі ще має можливість співпрацювати заради побудови спільного для всіх нас дому».

Історичним днем як для Сполучених Штатів Америки, так і для всесвітньої історії стало 24 вересня, коли Святіший Отець виступив в Конгресі США. Папа Франциск став першим Вселенським Архиєреєм, який виступив у цьому місці. Під час промови Єпископ Рима дуже чітко, лаконічно, у світлі правди проаналізував ситуацію, яка склалася в сучасному світі. Серед різних порушених тем намісник апостола Петра в особливий спосіб наголосив на тому, що вирішення екологічних проблем та проблем бідності прямо залежать від того, як людство ставитиметься до Богом створеного світу-природи. «Розсудливе використання природних ресурсів, відповідне застосування технологій та здатність правильно орієнтувати «підприємницький дух» – усе це є суттєвим елементом економіки, яка прагне бути модерною та відповідати вимогам сталого розвитку», – підсумував Святіший Отець.

«Будь-яка шкода, завдана довкіллю, – це шкода, завдана людству», – такими словами 25 вересня Святіший Отець підсумував тему відповідальності за Богом створений світ, виступаючи перед членами Генеральної асамблеї ООН. Під час свого виступу Папа Франциск неодноразово посилався на першу в історії екологічну енцикліку «Будь прославлений».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології з посиланням на vatican.va

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next