АКТУАЛЬНО

Екологічна несподіванка для парафіян храму Святого Миколая у Дніпродзержинську

Четвер, 26 березня 2015, 13:30
Несподіванка чекала парафіян, які зібралися на недільну Святу Месу в храмі Святого Миколая 22 березня. На запрошення настоятеля бр. Ярослава до костелу завітали священики УГКЦ – о. Ігор Пагулич із Дніпродзержинська та о. Михайло Неїжмак із Макіївки.

Отець Михайло в проповіді звернув увагу віруючих на дві Заповіді любові. Головна тема, що звучала: не може людина любити, шанувати іншу людину, якщо спершу не полюбить Бога. Від цієї любові народжується любов до себе і до інших. Якщо ти любиш тільки себе, то неспроможний любити Бога, а тим паче іншого. Із любові випливає надія та віра. Саме на любові, надії та вірі мусить будувати своє життя справжній християнин.

Після закінчення Святої Літургії о. Михайло розповів про Бюро УГКЦ з питань екології, яке проводить ініціативу «Екологічне навернення для порятунку створіння». Робота Бюро направлена на формування відповідального ставлення вірних до Божого створіння. Людина часто не замислюється про природні ресурси – повітря, вода тощо, що їх створив Господь, щоб ми користувалися ними і мали життя. Не замислюючись, сучасна людина постійно забруднює те, що потім вбиває її саму. Тому основною метою Бюро УГКЦ з питань екології є розповсюдження вчення Церкви щодо збереження природи, співпраця з державними установами з питань екології та навколишнього середовища, поширення серед віруючих, семінаристів, катехитів, душпастирів норм та правил етики. "Дорослих дуже важко перевчити, але ми можемо навчити дітей бережно ставитися до навколишнього середовища. З цією метою минулого року було створено між'єпархіальний дитячий табір, в якому діти могли поглиблювати свою віру, брати участь у Святій Літургії, сповідатися, відпочивати та кожного дня пізнавати природу, вчитися бережному ставленню до природних ресурсів". Отець Михайло зауважив, що час Великого посту є дуже доброю нагодою аби постом, молитвою та милостинею долучитися до екологічного навернення.

На завершення зустрічі всіх присутніх чекала ще одна несподіванка: отець Михайло разом з настоятелем бр. Ярославом та усіма присутніми помолилися молебень.

А на згадку про цікаву зустріч кожен отримав від отця невеличкий презент.

Парафія Святого Миколая

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next