АКТУАЛЬНО

Екологічна програма в межах дитячого табору

П'ятниця, 23 серпня 2019, 17:30
Табір для дітей Запорізького деканату Донецького екзархату УГКЦ цьогоріч працював під промовистим девізом «Великого бажайте». Вже кілька років поспіль його організовує о. Тарас Зубко, настоятель парафії м. Токмак, що на Запоріжжі.

Оселившись у місті Приморську, на березі Азовського моря, таборовики мали можливість відпочити, духовно зростати, навчатися та оздоровлюватися.

На запрошення о. Тараса табір відвідав о. Михайло Неїжмак, керівник Екобюро УГКЦ у Донецькому екзархаті. Мета візиту – навчити дітей відповідального ставлення до сотвореного Богом світу та представити діяльність екологічної церковної інституції. Гаслом екоднів стала фраза «Вчитися, втілювати, молитися». Завдяки вікторинам, екоіграм і презентаціям усі дізналися багато цікавого та корисного про сотворений світ, місце людини в ньому, сучасний стан навколишнього середовища, виклики та завдання для людства.

Здобувши знання і проаналізувавши актуальну інформацію, діти вчилися втілювати їх в особистому, сімейному та професійному напряму. У підсумку дійшли думки: щоб охопити всі виміри життя людини, потрібно розпочинати з себе, даючи приклад іншим і спонукаючи до змін ближніх. Під час Святої Літургії учасники просили Бога-Творця вибачення за спричинену шкоду природі, завдані створінню рани, просили про благословення та збереження світу, каялися за вчинення екологічних гріхів.

Діти отримали екологічні знання та подарунки (екозакладки, екодороговкази), а також важливе завдання: оберігати, а не руйнувати Божий світ.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ із питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next