АКТУАЛЬНО

Екологічне паломництво CCEE

Четвер, 17 червня 2010, 19:22
З 1999 до 2004 року Радою Єпископських Конференцій Європи (CCEE) було організовано серію нарад з питань актуальних проблем навколишнього середовища та відповідальності за створіння. Дані зустрічі мали за мету узгодити стратегію і тактику природоохоронної діяльності Католицької Церкви у Європі.
З 1999 до 2004 року Радою Єпископських Конференцій Європи (CCEE) було організовано серію нарад з питань актуальних проблем навколишнього середовища та відповідальності за створіння. Дані зустрічі мали за мету узгодити стратегію і тактику природоохоронної діяльності Католицької Церкви у Європі. Основні напрацювання екологічних кoнференцій CCEE були зібрані і видані у вигляді книги та CD під назвою «Відповідальність за створіння у Європі». Одним із найвагоміших результатів стало створення Європейської екологічної мережі та започаткування співпраці між церковними природоохоронними структурами в різних країнах Європи. На сьогодні вже багато Єпископських Конференцій Європи призначили не тільки окремих відповідальних з питань збереження довкілля, але й сформували відповідні національні та єпархіальні комісії. Починаючи з 2002 року в процесі екологічних консультацій CCEE брала участь також і Українська Греко-Католицька Церква, в результаті чого спочатку був створений Екологічний центр Івано-Франківської єпархії УГКЦ, а згодом – Бюро Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ із питань екології.  Будучи переконана у важливості продовження та розвитку служіння Католицької Церкви у Європі на благо збереження Божого створіння - природи, CCEE вирішила стартувати нову екологічну ініціативу, яка не обмежується проведенням тематичної конференції, для обговорення актуальних проблем довкілля та обміну досвідом, який є необхідний для їх вирішення, але ставлячи наголос на молитві та дії, організовує екологічне паломництво, яке розпочнеться 1 вересня (християнський екуменічно-екологічний день довкілля) в Ештерґомі (Угорщина) благословенням паломників і завершиться у неділю, 5 вересня, Святою Літургією в Марійському духовному центрі Маріацель (Австрія). У паломництві візьмуть участь делеговані єпископи та керівники церковних природоохоронних структур від усіх Єпископських Конференцій Європи. Даний захід має стати важливим знаком для всієї Церкви та Європейського співтовариства, а зокрема привернути увагу до основних тем, які Папа Венедикт XVI розвинув у своїй останній енцикліці «Любов у правді» (№ 48-52), а також у Посланні з нагоди Всесвітнього дня миру (1 січня 2010 р.) на тему: «Якщо хочеш плекати мир, оберігай створіння».

Бюро з питань екології УГКЦ

Довідка До Ради Єпископських Конференцій Європи входять 33 Єпископські Конференції, представлені своїми Головами, а також архиєпископи Люксембургу та Князівства Монако, маронітський архиєпископ Кіпру та Ординарій Кишинева в Молдові. Україна має двох представників – від Синоду Єпископів УГКЦ та Конференції Єпископів Римо-Католицької Церкви в Україні. Раду на даний час очолює кардинал Петер Ерде, Архиєпископ Ештерґому-Будапешту.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next