АКТУАЛЬНО

Завершився екологічний табір «Зелен-світ» у хорватському містечку Селіне

Понеділок, 11 липня 2022, 11:25
9 липня 2022 року завершився десятиденний екологічний сімейний табір «Зелен-світ», який п'ятий рік поспіль відбувається в хорватському містечку Селіне.

Цьогоріч він відбувається в часі війни, тому переважна більшість учасників табору були жінки з дітьми. Серед них були матері та дружини наших воїнів, в т.ч. полонених. Тема табору залишається незмінною всі ці роки: плекання відповідального ставлення до створеного Богом світу і пізнання Бога Творця через красу його творіння.

Провадили табір два священники: о. Олег Кобель, екореферент Стрийської єпархії, та о. Ярослав Турик з м. Жидачева. Щодня служилася Божественна Літургія і виголошувалися тематичні проповіді. Отці нагадували про важливість ощадливого ставлення до Божих дарів у повсякденному побуті. 

В програмі табору була презентація екоказок п. Наталії Гумен-Біланич та о. Олега Кобеля. Не менш цікавою була лекція п. Михайла Біланича про різні проекти екоспрямування у Мукачівській греко-католицькій єпархії. Незабутні враження справили його пояснення про рослини та фауну того краю. Це й не дивно, адже п. Михайло за освітою біолог. 

В часі табору, його учасники здійснили паломництво в Меджугор'є, подорож в Задар і Бреллу, а дехто здійснив пішу подорож Національним парком «Паклєніца» та відвідали печеру Маніта Печ. Не менш цікавим та пізнавальним способом побачити красу Божого Творіння був екоконкурс на краще фото, яке би промовляло про Бога Творця через Його Твориво. Переможець, п. Ігор Грубий переміг з найкращою роботою, і отримав приз. 

Не можна не згадати про конкурс «Табір має талант», у якому брали участь діти та дорослі: читали поезію, співали пісні, презентували бойовий гопак. 

Традиційно, велике значення надавалося спорту: діти грали у футбол та бадмінтон, а також настільні ігри. Дорослі зранку займалися аеробікою. 

Час пролетів дуже швидко. Не хотілося покидати таке чудове місце і розлучатися з людьми, які за цей час дуже здружилися. 

Наступні заїзди на екотабір «Зелен-світ» відбудуться 13 і 25 липня 2022 року.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next