АКТУАЛЬНО

«Екологічною відновою духу» Івано-Франківська семінарія готувалася до початку Великого посту

Вівторок, 15 березня 2016, 10:10
З 11 по 13 березня 2016 року Божого в Івано-Франківській семінарії імені свщмч Йосафата пройшла «екологічна віднова духу», яку, на запрошення ректора о. Олега Каськіва, провів о. Володимир Містерман, заступник керівника Бюро УГКЦ з питань екології, який також є і сповідником в цій семінарії. Проповідник провів цю віднову під гаслом «Боже милосердя – надія для всього Божого створіння».

Розпочалася віднова духу ввечері 11 березня вступною наукою «Повернутись до раю, щоби прийняти Життя Вічне», у якій о. Володимир розповів, що для того, щоби могти прийняти подароване Богом Життя Вічне, потрібно зуміти повернутись на перші сторінки Святого Писання, щоби пригадати і відсвіжити в пам’яті те, яке місце серед свого Створіння зарезервував для людства сам Творець. Священик також наголосив: «коли Господь кличе когось на 6 років у стіни семінарії то це Він робить тому, що окрім нас, Він любить також і усіх тих, хто, якщо навіть і чув про Нього, ще не досвідчив, що Він є люблячим, всепрощаючим і милосердним Батьком. Тому донести з переконанням цю правду світові Господь довірив усім нам».

Продовжилась віднова духа наступного дня Божественною Літургією, під час якої о. Володимир, беручи за основу Євангеліє дня (Мт 6, 1-13) виголосив проповідь. Роздумами над Євангелієм та іншими цікавими та інколи інтригуючими для семінаристів темами о. Володимир намагався разом із майбутніми пастирями навчитись правдиво дивитись на Богом створений світ.

Заступник церковної екологічної інституції в особливий спосіб підкреслив, що дивитись на світ очима Творця ми вчимось перебуваючи в молитві, в роздумах над Святим Писанням, ознайомлюючись з Вчительським Урядом Церкви та перебуваючи у Христі через інтенсивну участь у святих Таїнствах. «Будемо здатні почати плодоносити лише тоді, коли перебуватимемо закорінені у Христі і дозволятимемо, щоби Отець Небесний, як виноградар, сам очищав нас для того, щоби ми ще більше могли принести у свій час плоду», – наголосив о. Володимир.

Після роздумів над такими темами, як: «У Творця навчімось чинити добрі діла», «Захистити ім’я Господнє: Бог є справді Милосердним до Свого Створіння», «Вихід у місто без виходу в місто, або навчитись дивитись на світ очима самого Творця», «Очолити створіння, щоби прославити Творця» семінарійна братія впевнилась у тому, що для того, щоби наші християнські громади могли переконливо засвідчити свою віру в Бога як Творця, повинні серйозно поставитись до Вчення Церкви про відповідальність за створіння, без якого християнська віра ризикує перетворитись на лицемірство.

Світлі обличчя семінаристів на завершення екологічної віднови духа були найкращим свідченням того, що сам Господь Духом Своїм Святим почав очищати їхні серця і розум, готуючи їх до захоплюючої подорожі під назвою Великий піст.

Проповідник побажав семінаристам стати справжніми воїнами Христовими, які своїм прикладом будуть здатні об’явити світові Бога як милосердного і люблячого Батька.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next