АКТУАЛЬНО

«Екологічні місії для порятунку створіння» у Кривому Розі

П'ятниця, 07 листопада 2014, 19:51
Завдяки екологічним місіям для порятунку створіння, які з ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології у різних єпархіях та екзархатах успішно проводять екологічні референти, дедалі більше населення дізнається про екологічне вчення Церкви.

2 листопада 2014 року з ініціативи о. Михайла Неїжмака, референта екологічної інституції в Донецькому екзархаті, такі місії були проведені при греко-католицькій парафії у Кривому Розі. На цю ініціативу Екобюро радо відгукнувся декан Запорізького деканату о. Ігор Дмитришин, який всебічно посприяв о. Михайлу в тому, щоб місії пройшли на належному рівні.

Розпочалися екомісії із зустрічі з дітьми та місцевою молоддю на парафії. Священик в доступний спосіб розповів присутнім молодим людям про важливість бережливого ставлення до Богом створеного світу – природи, та про те, що від нашого ставлення до довкілля залежить не лише наше життя і здоров’я, але й життя вічне.

Конкретні приклади з повсякденного життя, презентація практичних екологічних новинок та невимушена обстановка сприяли гарному сприйняттю поданого матеріалу та викликали жваві дискусії. Неабияким приємним відкриттям для присутніх було те, що вони дізнались про різні ініціативи, практичні екологічні акції, екологічний конкурс та про діяльність Церкви у сфері збереження природного довкілля на загал.

«Бережливо та відповідально ставлячись до природи, ми стаємо не лише добрими християнами, але також і гарними громадянами та справжніми патріотами своєї країни», – сказав о. Михайло, даючи зрозуміти молоді, що від кожної людини в тій чи іншій мірі залежить доля конкретної громади та цілої нації.

Священик залишив на пам'ять про цю зустріч різні екологічні видання та інший допоміжний матеріал, який допомагатиме не забувати про ази екологічного вчення Церкви.

Наступним етапом місій була зустріч місцевою парафіяльною спільнотою, яка розпочалась Божественною Літургією. В часі Служби Божої о. Михайло розповів про руйнівну дію гріха для цілого створіння Божого.

Опісля о. Михайло зустрівся з молитовною групою «Матері в молитві», помолившись з ними молебень до Бога Творця та розповів їм про те, що справжні матері є ті, хто прив’язує дітям любов до Богом створеного світу.

На завершення місій о. Ігор Дмитришин склав щиру подяку церковному екологу за цікаву зустріч. Захисник створіння Божого на теренах Донецького екзархату подарував для місцевого храму кілька світлодіодних лампочок для освітлення святилища, щоб в такий спосіб показати громаді як можна на практиці виявляти любов до Божого створіння. Кожен присутній отримав «пам’ятку доброго християнина».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next