АКТУАЛЬНО

Екологічні місії для порятунку створіння у м. Долина

Вівторок, 07 жовтня 2014, 12:53
3 жовтня в м. Долина Івано-Франківської області відбулися місії, ініційовані Бюро УГКЦ з питань екології. Цього дня до міста завітали голова Екобюро д-р Володимир Шеремета та референт Івано-Франківської архиєпархії о. Михайло Дзуль, котрі провели тут низку молитовних та освітніх заходів.

Богослужіння та зустрічі з вірними проводилися в парафіях Різдва Пресвятої Богородиці, Святого Андрія Первозванного, Серця Ісуса і Марії. Під час Святої Літургії віряни в особливий спосіб молилися за весь створений Богом світ. Після Богослужіння відбулися тематичні катехетичні науки на тему християнської відповідальності за Боже створіння – природу. «Наші місії мають за мету допомогти переосмислити ключові істини християнської віри в Бога Творця і Спасителя в контексті екологічних викликів сьогодення, зокрема енергетичної кризи, яка загрожує нашій країні, і дати на них відповідь живої віри та дієвої любові, яка б виражалась з-поміж іншого і в більш раціональному та поміркованому використанні Божих природних дарів та енергетичних ресурсів», – підкреслив очільник Бюро УГКЦ з питань екології на молитовно-просвітницькій зустрічі в деканальній церкві м. Долини.

У рамках цього екологічного місійного дня відбулася зустріч представників Церкви з міським головою Володимиром Гараздом, керівниками профільних відділів міської ради, спеціалістів у сфері екології підприємств та установ міста, а також депутатами районної та міської рад, в рамках якої присутні ознайомилися з метою та окремими завданнями екологічних місій, які Бюро УГКЦ з питань екології проводить у всій Україні. Не менш велике зацікавлення викликало питання еколого-просвітницької діяльності Української Греко-Католицької Церкви назагал. Присутні спробували знайти точки дотику та можливості для майбутньої співпраці у сфері екологічної освіти та виховання.

Під час місійного дня відбулася низка зустрічей з дітьми та молоддю, зокрема в загальноосвітній школі №7, гімназії та районному Будинку дитячої та юнацької творчості.

На парафіях та в школах було закладено екобібліотеки з освітньо-виховних видань на тему екологічної тематики, які підготувало та передало для користування Бюро УГКЦ з питань екології.

Завдяки приїзду представників Екобюро була можливість не тільки почути про актуальні проблеми у сфері екології та ключові шляхи їх вирішення, а й визріли деякі спільні проекти парафій та загальноосвітніх шкіл щодо бережливого ставлення до природи, зокрема про перехід на світлодіодне освітлення, збір макулатури, кошти за яку пропонується перерахувати на потреби української армії, прибирання в урочищі «Шандра» тощо. Вихованці будинку творчості зголосилися взяти активну участь у Всеукраїнському екологічному конкурсі «Відповідальність за створіння».

Бюро УГКЦ з питань екології сподівається, що засіяні екологічні зерна проростуть і завдяки подальшим спільним зусиллям духовенства та органів місцевого самоврядування, вірян та небайдужих громадян вродять щедрими плодами позитивних змін не лише нашого довкілля і добробуту Батьківщини, але передусім дозволять провадити більш повноцінне християнське життя і просто бути більше Людиною.

На завершення хочеться висловити вдячність за сприяння та організаційну підтримку у проведенні екологічних місій в м. Долині всеч. о. декану Зореславу Котовичу, міському голові п. Володимиру Гаразду, а також директорам шкіл та душпастирям, де відбулися відповідні молитовні та освітні заходи екологічного спрямування.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next