АКТУАЛЬНО

Екологічні місії задля плекання культури бережливого ставлення до Спільного дому

Четвер, 09 вересня 2021, 12:58
7 вересня в Івано-Франківську відбулася зустріч-семінар єпархіальних та екзархальних референтів Бюро УГКЦ з питань екології.

Її центральною темою стала підготовка до екологічних місій і відзначення 14 вересня дня Бога Творця як дня молитви за збереження Божого створіння – природи, передає Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології.

«Екологічні місії 2021 будуть присвячені популяризації екологічної енцикліки Папи Франциска «Славен будь» та плеканню сталої екологічної культури згідно екологічного вчення Церкви», - констатує професор Володимир Шеремета, керівник Екобюро УГКЦ. Особливу увагу, відповідно до теми року, буде присвячено питанням органічного землеробства, на які церковні екологи шукали відповіді під час зустрічі з п. Оксаною Соколан, головою Івано-Франківського обласного центру Всеукраїнського громадської організації «Клуб органічного землеробства».

Духовними екоімпульсами на тему екологічного служіння задля збереження спільного Божого дому поділився о. Дмитро Сенейко, ексочільник Екологічного бюро УГКЦ у Дрогобицькій єпархії.

Екологічна спільнота УГКЦ висловлює щиру вдячність о. Дмитру Сенейку за розвиток екологічного служіння та плекання християнської культури бережливого ставлення до Божого створіння - природи в Дрогобицькій єпархії, а також вітає його наступника, о. Андрія Комара, єднаючись у молитві за їх нові служіння, довірені Церквою.

Під час робочих засідань відбулась жива та динамічна презентація Катехизму для молоді «Ми йдемо з Христом», яку провів о. Олег Кобель, референт Екобюро УГКЦ у Стрийській єпархії (член робочої групи по підготовці книги віри для молоді), акцентувавши особливу увагу на темі християнської відповідальності за створений Богом світ – природу, яка є органічно присутньою у всьому виданню.

www.ecoburougcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next