АКТУАЛЬНО

Екологічні ініціативи проекту "То-Ся не зробить" на фестивалі "Вітер На-Дії"

П'ятниця, 31 липня 2015, 14:55
На Всеукраїнському молодіжному фестивалі "Вітер На-Дії", котрий пройшов у Львові 23-26 липня, соціальний проект Комісії у справах молоді УГКЦ "То-Ся не зробить" провів низку екологічних заходів та ініціатив.

Ековаліза

Кожен охочий міг ознайомитися із деякими речами, що допомагають бути більш дружніми до довкілля. Кожен, хто хотів отримати яблуко, повинен був послухати коротку лекцію про наявні у валізі перлатори (насадки для економії води), світлодіодні лампи, прилад для вимірювання температури лазерним променем, прилад для фіксації споживання струму приладами у режимі стенд-бай, подовжувачами з вимикачами напруги на кожній розетці, "Екологічним дороговказом" та іншою еколітературою. Кожен отримував флаєри та буклети на екотематику.

Екообливання

У спекотний полудень хочеться освіжитися, особливо якщо багато рухаєшся і перебуваєш під відкритим спекотним сонцем. Для молодих людей обливання водою – це приємно і весело. Чому Екообливання? Тому, що молодь обливалась екологічно чистою водичкою, бігала на екогалявині Фестивалю, грілась і сушилась під екосонечком, їла екояблучка і мала гарний еконастрій.

Змаги із сортування сміття

Проводилися два змаги. Вікторина та естафета. У обидвох заходах взяло участь по 30 осіб. Серед питань на вікторині були, зокрема, такі: «Що означає в дослівному перекладі з грецької екологія? Що таке "парниковий ефект"? Які види відходів ви знаєте? Що таке ПЕТ-пляшка? Який час розкладу у ґрунті пластику? Чи можна забруднену картонну коробку з-під молока викидати до контейнера з надписом 2Папір"? Cкільки потбірно зрубати дерев, щоб отримати одну тонну паперу? Які види відходів ми можемо піддавати рециклінгу?» та інші.

На естафеті учасники розбилися на команди по 2 осіб. Завданням було за хвилину правильно посортувати максимальну кількість сміття.

Переможці акцій одержали смачні і цікаві призи: фрукти, книги, екорозмальовки і флешки.

Сортування сміття на території Фестивалю

Сміття сортували за трьома типами: пластик, папір і картон та змішані відходи. Учасники "Вітру На-Дії" дуже позитивно сприйняли сортування сміття на території Фестивалю. Координатор екозаходів Олег Котис зазначає: "Це, напевно, було вперше організовано у Львові. Ми бачили, що молодь старається і з радістю сортує його. Основне, щоб для сортування були створені відповідні умови, також важливо людям пояснити, які є види сміття і як його сортувати. Молодь розуміє і готова це робити, а це добре. Сподіваюсь, що приклад організаторів "Вітру На-Дії" стане популярним і усі молодіжні фестивалі будуть його наслідувати".

Завдяки тісній співпраці Соціальної ініціативи "То-Ся не зробить", о. Ростислава Пендюка і Михайла Прийдуна цього року команді "Вітру На-Дії" вдалося добре підготувати Фестиваль до сортування сміття. Також дуже допомогли компанія Еко-Львів, яка надала частину контейнерів для роздільного сміття, а також компанія АВЕ, яка погодилась вивести сміття після фестивалю окремими машинами.

ДивенСвіт

 

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next