АКТУАЛЬНО

Еконауки на парафії святого Миколая Чудотворця у районному центрі Врадіївка

Четвер, 09 квітня 2015, 16:06
На запрошення протопресвітера Миколаївського деканату, Одеського екзархату, отця Романа Балити провести духовні науки на його парафії, до селища міського типу Врадіївка, на парафію святого Миколая Чудотворця у квітну неділю прибув Онуфрик екзархальний екореферент отець Дмитро.

У 2009 році отець Роман розпочав будівництво храму Миколая Чудотворця. І з того часу маленька, нещодавно зареєстрована громада почала збільшуватись у кількості. Парох докладав зусиль не тільки на будівництві, щоб швидше закінчити храм, але й на духовній ниві, щоб духовна громада формувалася, вчилася жити духовними мірками і поступово входити у життя із своїм Творцем. Позитивні плоди даної праці можна спостерігати вже тепер.

Протопресвітер особисто був ознайомлений із Великопосною ініціативою «Екологічне навернення для порятунку створіння» і вирішив, що його парафія має знати про екологічний гріх, відповідальність перед Богом за довкілля, щоб належно приготовитись до зустрічі із Воскреслим Христом; тому звернувся за допомогою до екореферента екзархату.

Отець Дмитро Онуфрик очолив недільну Божественну Літургію, на якій були представники районної влади та багато молоді. У свої духовній науці референт говорив про значення поняття «вірності» в цілому та в духовному житті зокрема, про життя з Богом та про Його задуми щодо нас, значення страждання Спасителя на хресті та про універсальний характер гріха. Отець ставив акцент на «голод» душі за Богом та за справжнім щастям, який так загострився та масштабно проявив себе у наш час. Гонитва людини за фальшивим щастям та ідеалом породжує все нові проблеми і не дає бажаного результату. Насильство, злоба, агресія, захланність, жадібність, егоїзм, екологічний гріх – це короткий перелік із списку, який виник внаслідок неправильних орієнтирів та дороговказів у житті, але потрібно пам’ятати слова св. Августина: «Наше серце створене для Бога і не знаходить спокою, поки не спочине в Бозі».

Після Літургії отці привітали присутніх зі святом В’їзду Господнього в Єрусалим та посвятили вербові галузки, які принесли люди.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next