АКТУАЛЬНО

Екореферент Одеського екзархату провів екологічну місію на Херсонщині

Вівторок, 04 жовтня 2016, 11:31
На запрошення пароха церкви Василія Великого у селі Тарасівка Скадовського району Херсонської області 27 вересня із екологічною місією прибув до села екореферент Одеського екзархату отець Дмитро Онуфрик.

Село Тарасівка (де на свято Воздвиження Чесного Хреста відбувалися місії) має унікальне розташування. З одного боку села знаходиться Джарилгацька затока, над водами якої височіють величаві вітрогенератори. З іншого боку села знаходяться рисові чеки, які є зразком унікальності Української землі, а також і своєрідним викликом для людини у розумінні її відповідальності за Божий дар.

Екологічна місія розпочалася із парафіяльного храму, де отець Дмитро у своїй науці до всіх присутніх розповідав про богословсько-екологічне значення свята Воздвиження Хреста Господнього.

Екореферент наголошував на хресній жертві Ісуса Христа і тому, що їй передувало, як вона відбувалася та, що вона означає для нас і, в який спосіб ми можемо завдати люблячому Богу нового болю через нерозумні кроки в своєму житті.

Роздумуючи над цією тематикою, отець Дмитро наголошував, що наше невідповідальне ставлення до навколишнього середовища може також приносити біль та образу нашому Творцю.

Подібну тематику, але виражену через веселі і цікаві історії та казки, о.Дмитро продовжив вже у стінах сільської школи, а після закінчення – науки для місцевої релігійної громади.

На завершення наук для старшокласників, директор школи та діти запросили отця Дмитра на наступну зустріч.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next