АКТУАЛЬНО

«Екуменічний футбол» від «Еффати»

Середа, 20 листопада 2013, 12:27
Екуменічним футбольним турніром розпочалися святкування 19-ї річниці семінарійного Біблійного товариства «Effatha».

Повна назва товариства – Біблійне товариство сприяння екуменічному та міжрелігійному діалогу «Effatha». Зрозуміло, що одним із ключових напрямків його діяльності є екуменічний діалог. Саме тому, 19-ту річницю товариства було вирішено відзначити першим в історії ЛДС, а, мабуть, і Львова в цілому, Екуменічним футбольним турніром.

До участі в змаганні, окрім команди ЛДС, були запрошені команди: Митрополичої вищої духовної семінарії Львівської архидієцезії РКЦ у Брюховичах, Львівської православної богословської академії УПЦ КП,  семінаристів та парафіяльної молоді УПЦ, котрі належать до катедрального Свято-Георгіївського собору міста Львова.

Турнір відбувався за системою розіграшу "на виліт", тобто були зіграні два півфінали і фінал. Розпочався турнір із молитви «Отче наш». Відтак із вітальним словом до команд звернувся ректор ЛДС о. д-р Ігор Бойко та секретар Львівської єпархії УПЦ КП митр. прот. Володимир Бачинський, котрий приїхав підтримати команду ЛПБА. Опісля відбулося жеребкування, внаслідок якого у першому півфіналі зійшлися команди семінарій УГКЦ і РКЦ, а в другому – команда ЛПБА УПЦ КП та команда Георгіївського собору УПЦ, підтримати яку приїхали протодиякон Олександр Іванченко та ієродиякон Маркіан (Каюмов).

У першому півфіналі переконливу перемогу з рахунком 8:0 святкувала команда ЛДС УГКЦ, а в другому у напруженій боротьбі мінімальну перемогу 4:3 святкувала команда Георгіївського храму. Команди РКЦ та УПЦ КП посіли третє місце.

У фінальному матчі силами помірялися команди ЛДС УГКЦ та команда Георгіївського собору УПЦ. Боротьба в матчі також була запеклою, проте господарі в рідних стінах таки перемогли з рахунком 9:5. Завершився матч церемонією нагородження медалями призерів та вручення кубка команді-переможцю. Опісля футболісти-екуменісти та їх вболівальники мали можливість неформально поспілкуватися в дружній атмосфері за солодким столом.

фоторепортаж

http://www.lds.lviv.ua/news/1384886318

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next