АКТУАЛЬНО

Екуменічні моління за єдність християн пройшли у Вільнюсі

Понеділок, 27 січня 2020, 12:39
З нагоди Тижня молитви за єдність християн 24 січня 2020 р. у храмі Святого Івана Хрестителя та Івана Богослова у Вільнюсі відбулася традиційна екуменічна молитва.

У ній взяли участь представники різних християнських конфесій Литви та деномінацій. Очолив молитву єпископ-помічник РКЦ Вільнюської архиєпархії Даріус Тріоніс. Українську Греко-Католицьку Церкву представляв настоятель василіанського монастиря та храму Пресвятої Трійці УГКЦ у Вільнюсі о. Вінкентій Пелих, ЧСВВ.

На цій зустрічі лютеранський єпископ Міндовгас Сабутіс виступив з ініціативою від Литовського біблійного товариства та видавництва «Magnificat » прочитати все Святе Письмо від початку до кінця, не зупиняючись протягом семи днів. Читання відбудеться 22-28 березня у Вільнюсі при церкві Пресвятої Богородиці (Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčioje). Очікується, що у читанні візьмуть участь близько тисячі віруючих з різних Церков та християнських громад. Реєстрація читачів відбудеться 24 лютого на сайті www.biblija2020.lt.

Нагадаємо, що матеріали до Всесвітнього тижня молитов за єдність християн 2020 підготували християни Церкви Мальти та Гоцо (Християни Мальти Разом). 10 лютого багато християн Мальти святкують празник кораблетрощі св. ап. Павла, через що християнська благовість прийшла на ці острови. Текст із Апостольських діянь, який читається на це свято, був вибраний як основний для цьогорічного Тижня молитов. Історія починається з того, що Павла відсилають до Риму як в’язня (Ді. 27.1). Хоча Павло перебуває в кайданах, однак Божа місія продовжує здійснюватися через нього.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://www.osbm.lt.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next