АКТУАЛЬНО

Екуменізм передбачає діалог між релігійними спільнотами, а не лише християнами, – експерт

П'ятниця, 18 лютого 2011, 11:11
В Україні екуменізм має розвиватися не лише між представниками християнських конфесій, але між іншими релігійними спільнотами (євреями, мусульманами). Екуменізм має приводити до порозуміння, кожен має розвивати власну традицію і водночас бути відкритими до діалогу з іншими.
В Україні екуменізм має розвиватися не лише між представниками християнських конфесій, але між іншими релігійними спільнотами (євреями, мусульманами). Екуменізм має приводити до порозуміння, кожен має розвивати власну традицію і водночас бути відкритими до діалогу з іншими. Таку думку висловив професор Богословського факультету університету Торонто Абрагім Г. Хан. 16 лютого він прочитав в Українському католицькому університеті лекцію на тему «Богословська школа Торонто як експеримент широкого екуменізму: Скільки відмінностей у єдності?». Як зазначив професор, впродовж багатьох років екуменізм стосувався християнства, але він не може мати вузькі рамки. «Екуменізм повинен стосуватися релігійних практик усього світу. Це нагода задуматися над новими конфігураціями, моделями порозуміння.  Богословська школа Торонто, яка об’єднує багато богословських коледжів, якраз шукає можливості єднання людей різних віросповідань. До цієї школи входять не лише християни, а віднедавна – євреї та мусульмани», – зазначив він. На думку Абрагім Г. Хана, Україна повинна вибудувати власний шлях екуменізму. «Діалог найперше передбачає розуміння іншої особи. Тому потрібно з різних перспектив побачити шляхи примирення і про це треба говорити публічно».  

Прес-служба УКУ

Довідка: Абрагім Г. Хан – доктор філософії, професор Богословського факультету Коледжу Пресвятої Трійці Університету Торонто, член Об’єднаного центру біоетики та Центру етики Університету Торонто, головний редактор «Богословського часопису Торонто».      
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next