АКТУАЛЬНО

Екзарх Донецкий освятив новозбудовану каплицю в місті Нікополі

Четвер, 03 грудня 2020, 11:23
29 листопада 2020 року Божого в місті Нікополі (Дніпропетровська область) відбулося освячення новозбудованої каплиці Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке очолив владика Степан Меньок, екзарх Донецький.

Із єпископом співслужили отці Іван Черкавський, настоятель новозбудованого храму, Ігор Опацький, декан Дніпропетровський, Роман Вовк, настоятель запорізького храму Матері Божої Неустанної Помочі, Іван Талайло, адміністратор парафії Святого Миколая в місті Кривому Розі, Іван Колосок, який раніше здійснював своє служіння в нікопольській парафії, а також священнослужителі Римо-Католицької Церкви.

Владика Степан під час проповіді поділився з вірними радістю з приводу освячення ще одного храму на Сході України, а також пригадав всім присутнім про важливість храму в житті парафії як місця особливої Божої присутності. Архиєрей поділився своїм здивуванням щодо темпів будівництва храму, адже менше ніж рік тому, під час свого візиту до Нікополя владика говорив про те, що необхідно збудувати храм, адже маленької хатини-каплички вже недостатньо для парафії.

Наприкінці Богослужіння була зачитана Грамота, якою владика Степан іменував отця Івана Черкавського протоієреєм з правом носіння Золотого хреста.

На святкуванні освячення храму були присутні священносужителі Православної Церкви України. Нікопольський благочинний, отець Меркурій Скороход привітав отця Івана та зазначив, що наші Церкви мають разом дбати про розвиток української культури на Сході України.

Пресслужба Донецького екзархату УГКЦ 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next