АКТУАЛЬНО

Екзарх Донецький УГКЦ освятив наріжний камінь і хрест під забудову храму Преображення ГНІХ у Маріуполі

Вівторок, 20 вересня 2016, 09:00
19 вересня владика Степан (Меньок), Екзарх Донецький УГКЦ, освятив наріжний камінь і хрест під забудову храму Преображення ГНІХ в Маріуполі. Напередодні єпископ очолив Архиєрейську Божественну Літургію в каплиці парафії, настоятелем якої є о. Ростислав Спринюк. У проповіді архиєрей наголосив: «Господь – всемогутній Творець, який створив Всесвіт, а людина в ньому є лише порошинка... Будь-який державний керівник, хоч би яким могутнім він був, не має гарантії, що доживе до завтра. Я часом відчуваю провину перед Героями Небесної сотні, що вони віддали своє життя за нас, а ми ще мало зробити для нашої країни».

«Ми так довго чекали виділення земельної ділянки під забудову нашого храму в Маріуполі, - продовжив він. -  І тільки війна просвітила наших державних чиновників це зробити… Бо настав час і їм задуматися, по який бік барикад стоять».

Додамо, місцева влада виділила земельну ділянку під будівництво храму УГКЦ в Маріуполі поблизу р. Кальміус. Поки богослужіння проводяться в каплиці в помешканні о. Ростислава.

 Cвітлини Дмитра Чічери

Руслана Ткаченко, прес-служба Донецького екзархату УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next