АКТУАЛЬНО

Екзарх Донецький УГКЦ: «Папа, схиливши голову, як батько, сказав: “Мені так жаль тих дітей, які там страждають”»

Вівторок, 03 березня 2015, 17:23
Папа дуже цікавився життям Церкви на Донбасі. Тому мені довелося найбільше про це йому розповідати. Святіший Отець схилив голову і так, як батько, сказав: «Мені так жаль тих дітей, які там страждають».

Сказав владика Степан (Меньок), Екзарх Донецький УГКЦ, розповідаючи про візит «Ad Limina» Синоду Єпископів УГКЦ на чолі з Главою і Отцем УГКЦ Блаженнішим Святославом до Апостольської Cтолиці (16 - 21 лютого 2015 року).

Владика Степан також повідомив, що розповів Папі Франциску про умови служіння греко-католицьких священиків на території екзархату: «Папа це все вислухав. Я наголосив йому на єдиному позитивному моменті війни на Донбасі – українці разом мобілізувалися і усвідомили, що означає єдність».

Єпископ додав, що Папа просив, щоб «ми жили в мирі з римо-католиками». «Під час наших відвідин Ватикану мене спіймали в храмі місцеві журналісти і розпитували про ситуацію в Україні. А їм відповів, що Україна подібна до людини, яку б’ють, а Європа – це ті, які проходять повз». За словами владики Степана, Глава УГКЦ Блаженніший Святослав звернувся до Святішого Отця, щоб він зробив заклик до громадськості з приводу надання гуманітарної допомоги Україні.

«Ми маємо намір в Донецьку відкрити благодійну їдальню. На це згодилася місцева влада. Також нам вдалося відкрити філію БФ “Карітас” в Запоріжжі задля допомоги людям на Донбасі», - додав наприкінці Екзарх Донецький УГКЦ.

Руслана Ткаченко, прес-служба Донецького екзархату УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next