АКТУАЛЬНО

Екзарх Донецький зустрівся із засудженими до довічного терміну в'язнями у Софіївській колонії

Середа, 16 листопада 2016, 14:26
Беззаперечною є цінність людського життя, незважаючи на вчинки, які скоїла людина. Тому Україна цілковито відмовилася від смертної кари як найвищої міри покарання.

Проте зі зростанням числа засуджених на довічний термін постає більше питань:
Чи відповідає справедливості повна ізоляція від соціуму осіб, покараних на довічне?
Чи матимуть ці люди право на помилування? Чи будуть переглядатися неправосудні вироки?
Як суспільство має брати участь у житті своїх співгромадян, які покутують тяжкі злочини?
Чи не є довічний вирок "прихованою стратою"?

У відповідь на ініціативу Святішого Отця Франциска у рамках Року Божого милосердя у середу, 9 листопада, було відвідано довічних в'язнів у Софіївській ВК-55. У візиті взяли участь Екзарх Донецький Степан (Меньок) та настоятель парафії Святого архистратига Михаїла в Запоріжжі о. Андрій Бухвак, капелан засуджених на довічне ув'язнення.

За місяць до візиту при парафії Святого архистратига Михаїла в Запоріжжі та в Благодійному фонді "Карітас-Запоріжжя" було оголошено про збір засобів першої необхідності для ув'язнених. Спільними силами за цей час вдалося сформувати індивідуальні набори із засобами особистої гігієни для всіх довічно ув'язнених Софіївської ВК-55. 

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next