АКТУАЛЬНО

Екзарх Харківський відслужив подячну Святу Літургію з нагоди 5-річчя екзархату

Вівторок, 02 квітня 2019, 20:22
2 квітня виповнюється п’ять років від дня створення Харківського екзархату. З цієї нагоди Преосвященний Владика Василій очолив Святкову подячну Літургію у нижньому храмі Св. Верховних Апостолів Петра і Павла Катедрального собору св. Миколая Чудотворця м. Харкова.

Під час молитви Архиєрей дякував Богові за усе духовенство та вірних, доручених його пастві, за добродіїв та жертводавців, а також просив Божого благословення для  подальшого розвитку екзархату.

За ці п’ять років відбулися позитивні зміни: збільшилася кількість вірних, відкрилися нові парафії, у м. Полтаві відкрився новий монастирський дім сестер Чину Св. Василія Великого, а також зросла кількість священиків.

Довідка. Харківський екзархат УГКЦ створений 2 квітня 2014 оку. Осідком екзархату є місто Харків (населення 1,5 млн.). До екзархату відноситься три області: Харківська, Полтавська та Сумська, в яких служать 18 священиків на 23 парафіях. На даній території діють чотири монастирі: три жіночі та один чоловічий.

ugcc.kharkiv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next