АКТУАЛЬНО

Екзарх Харківський відвідав греко-католицьку парафію, яка знаходиться неподалік українсько-російського кордону

Вівторок, 10 травня 2016, 11:30
У Світлий вівторок владика Василь (Тучапець) відвідав парафію Покрову Пресвятої Богородиці смт Вільча Вовчанського району Харківської області. Ця парафія є найбільш східною у Харківському екзархаті, адже знаходиться за кілька кілометрів від українсько-російського кордону.

Архиєрея вітав адміністратор храму о. Сергій Коваль. Разом з єпископом до Вільча завітали сестри Згромадження св. Йосифа з харківського монастиря: с. Григорія Костів та с. Неоніла Варениця; а також семінаристи: бр. Олег (Київська Трьохсвятительська духовна семінарія) та бр. Андрій (Дрогобицька духовна семінарія).

З нагоди свята у храмі було відслужено Утреню, а відтак – Архиєрейську Літургію. У своїй проповіді владика Василій застановився над подіями Світлого тижня, зачепивши також питання сучасного життя українського народу. Проповідник говорив про труднощі, які ми долаємо з Божою допомогою. Жителі Вільча особливо це відчувають, оскільки тут проживає найбільша в Україні громада переселенців з Чорнобильської зони, а тепер – є особи, які переїхали сюди із зони АТО.

Після Богослужіння архиєрей освятив переносний розкладний престіл, який буде використовуватися в особливих обставинах: таборах, виїзних реколекціях, проектах «Карітас-Харків».

Перебуваючи з візитом у парафії, владика Василь завітав також у Центр матері і дитини, в якому проживають одинокі матері-переселенці з маленькими дітьми. Екзарх Харківський поспілкувався з ними, залишив пасхальні подарунки, уділивши архиєрейське благословення. На завершення поїздки владика відвідав українсько-російський кордон.

ugcc.kharkiv.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next