АКТУАЛЬНО

Екзарх Харківський освятив каплицю УГКЦ у м. Лубни Полтавської області

Понеділок, 22 жовтня 2018, 14:11
21 жовтня в м. Лубни Полтавської області відбулося освячення каплиці Успіння Пресвятої Богородиці з чином покладення антимінса. Богослужіння очолив Екзарх Харківський владика Василь у співслужінні з адміністратором парафії о. Василем Улішаком, о. Романом Атаманом (м. Кременчук), о. Максимом Кролевським (м. Полтава), о. Юрієм Целепом (м. Охтирка, Сумська обл.), о. Ростиславом Височаном (м. Київ) та за участю семінаристів Київської Трьохсвятительської духовної семінарії. Варто додати, що на свято до новозбудованої каплиці прибула місцева влада та військові однієї з частин міста Лубни.

У своїй проповіді владика Василь звернувся до притчі про сіяча, зазначивши, що «цей храм буде місцем, де ми зможемо прийняти Слово Боже, яке нам буде сіяти сіяч».

Після Літургії архиєрей висловив подяку о. Василю Улішаку, адже «завдяки наполегливій клопіткій праці отця ця каплиця сьогодні стала ще одним святим місцем в Лубнах та його окрасою». А о. Василь додав, що «ця каплиця є спільною справою, адже в будівництво кожний вклав щось своє: хтось молитву, хтось фізичну працю, інший доклався матеріально».

Додамо, що завершилося свято на подвір’ї храму невеликим концертом і частуванням гостей.

бр. Гліб Улішак, ІІ курс КТДС


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next