АКТУАЛЬНО

Екзарх Харківський помолився у Покотилівському Свято-Покровському монастирі

Середа, 24 грудня 2014, 12:04
У свято Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії владика Василь (Тучапець), Екзарх Харківський, очолив Архиєрейську Літургію в Покотилівському Свято-Покровському монастирі отців василіан на Харківщині.

Роздумами про наполегливість у вірі розпочав єпископ своє звернення до вірних на прикладі батьків Матері Божої Йоакима і Анни, показавши, як недосяжне бажання стає реальністю, бо Господь завжди звертає свою увагу на якість віри, на наполегливе до Нього прохання. Також владика Василь заохотив ніколи не зневірюватися, не опускати рук і не впадати у відчай перед різного роду життєвими проблемами. «Ми, християни, ніколи не залишаємося наодинці, з нами Бог», - наголосив архиєрей.

Після Святої Літургії всі присутні отримали від владики благословення та спільно помолилися подячний Молебень до Матері Божої.

На завершення настоятель монастиря, ієромонах Йосиф Щур, подякував владиці Василю за молитву та запросив усіх на подячну Архиєрейську Літургію, яка служитиметься 31 грудня. Тоді ж буде освячено нову запрестольну ікону Покрови Матері Божої, ікону на іконостасі та два бічних престоли - Матері Божій Улашківській та св. Пантелеймону-цілителю.

Прес-служба Харківського екзархату

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next