АКТУАЛЬНО

Екзарх Харківський вперше відслужив Архиєрейську Літургію у храмі Святого Дмитрія та поставив у диякони брата Богдана Борисенка

Понеділок, 05 липня 2021, 15:05
У неділю, 4 липня, екзарх Харківський Василь Тучапець вперше відслужив Архиєрейську Літургію у храмі Святого Дмитрія міста Харкова. Пригадуємо, що за одностайною ухвалою парафіян, Свято-Дмитрівська громада, у зв’язку з самоліквідацією Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ, увійшла до складу Харківського екзархату УГКЦ.

Під час Богослужіння архиєрей поставив у диякони брата Богдана Борисенка, студента шостого курсу Київської Трьохсвятительської духовної семінарії.

Громада зустріла владику Василя хлібом-сіллю, а настоятель о. Віталій Зубак висловив йому глибоку вдячність за розуміння місії Свято-Дмитрівської парафії та її різнобічну підтримку.

Під час Святої Літургії із владикою Василем співслужили: о. Віталій Зубак, ректор Київської Трьохсвятительської духовної семінарії, о. Петро Жук, декан Харківського екзархату, о. Олександр Дядя, о. Олег Бондарук та диякон Марко Коберинко.

Проповідь виголосив архиєпископ-емерит Ігор Ісіченко. Він говорив про досвід минулого Київської Церкви, який завжди кличе вперед – до Христа і з Христом, відтак же – до справжньої християнської єдності.

Після Богослужіння владика Василь привітав парафіяльну спільноту, подякував їй за твердість і наполегливість у здійсненні свого апостольського покликання. Звертаючись до диякона Богдана, екзарх Харківський висловив впевненість у його плідному служінні. Архиєрей подякував родині диякона за добре християнське виховання, а також настоятелеві рідної Богданової глушківської парафії о. Олегові Усову.

фото

Пресслужба Харківського екзархату
за матеріалами Свято-Дмитрівської парафії міста Харкова

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next