АКТУАЛЬНО

Екзарх Одеський УГКЦ з душпастирським візитом відвідав Кіровоградщину

Середа, 22 жовтня 2014, 10:38
19-20 жовтня владика Михайло (Бубній), Екзарх Одеський УГКЦ, уперше здійснив душпастирський візит на Кіровоградшину. Першого дня свого візиту, у неділю, єпископ відвідав парафію Різдва святого Івана Хрестителя УГКЦ м. Кіровограда.

Вірні парафії разом зі своїм душпастирем о. Іваном Третяком радо зустріли свого нового Архиєрея хлібом-сіллю і словом привітання, діточки гарними віршиками і квітами. Владика в місцевій капличці очолив Архиєрейську Божественну Літургію, під час якої виголосив проповідь, заохочуючи вірних прощати своїм ворогам, молитися за кривдників і любити Бога у Його святій Церкві  та бути добрими синами і доньками люблячого Бога.

Після Літургії парафіяни мали гарну нагоду через особисте спілкування ближче пізнати свого нового пастиря. Відтак високий гість ознайомився з будівництвом великого храму, який споруджує парафія. «Владика Михайло своєю поставою, словом, відкритістю, усмішкою і добротою справив на вірних дуже сильне позитивне враження. Люди розходилися з великим піднесенням, дякуючи Богові, що послав їм такого архиєрея. Преосвященний  Владика висловив бажання якнайкраще сприяти розвитку парафії і будівництву нашого храму. Ми дуже чекали на його приїзд і щиро вдячні Богові, що він відбувся. Надіємося, що владика, як наш пастир, буде часто в нашій парафії та інших парафіях на Кіровоградщині», - сказав о. Іван Третяк, адміністратор парафії.

Увечері, після Вечірні,  владика відвідав сестер монахинь Згромадження Непорочного Серця Матері Божої Фатімської в помешканні, що орендує парафія для їх прожиття.  

Наступного дня, 20 жовтня, єпископ побував у парафії Успіння Пресвятої Богородиці м. Знамянки, де ознайомився з історією розвитку парафії, оглянув земельну ділянку і будівництво храму. Опісля єпископа гостив у своєму домі о. Іван Проць зі своєю родиною.

По обіді архиєрей відбув до Одеси.

Прес-служба парафії Різдва святого Івана Хрестителя

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next