АКТУАЛЬНО

«Енергія і середовище – це безцінні дари Божі для добра людини», – проф. д-р Володимир Шеремета

Середа, 19 лютого 2020, 13:05
12–14 лютого в Києві відбувся фінал Всеукраїнського конкурсу молодіжних проектів з енергоефективності «Енергія і середовище», організований Національним еколого-натуралістичним центром Міністерства освіти і науки, громадською організацією «Еремурус» та Бюро УГКЦ з питань екології.

Фінальному очному етапу, в якому взяли участь близько 100 фіналістів, котрі особисто захищали свої проєкти, передував заочний етап, учасниками якого були учні, вихованці закладів загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної та вищої освіти. Вони представили свої досягнення у практичній діяльності в сфері змін клімату, впровадження енергозбереження, використання поновлюваних джерел енергії для місцевих потреб, у підвищенні енергоефективності будівель, а також просвітницькій діяльності щодо інформування суспільства, пропаганди енергоефективності.

З вітальним словом до присутніх звернувся проф. д-р Володимир Шеремета, керівник Бюро з питань екології Української Греко-Католицької Церкви, член журі конкурсу. «Енергія і середовище – це безцінні Божі дари для добра людини, які ми з вдячністю маємо прийняти і відповідально управляти ними, щоб у нашому спільному домі кожен знайшов все необхідне для гідного та щасливого життя».

Посилаючись на першу в історії екологічну енцикліку Папи Франциска «Laudato Si: про турботу з наш спільний дім», щодо необхідності екологічного навернення всього людства задля порятунку планети, очільник церковної екологічної інституції висловив переконання, що конкурс «Енергія і середовище» є одним з важливих інструментів змін на краще в нашому спільному домі, а також побажав фіналістам конкурсу бути дієвою закваскою для суспільного екологічного навернення, що є запорукою більш безпечного, чистого, здорового та більш Божого світу».

Цього року конкурсу виповнилось 15 років. Проводиться він щорічно з метою пошуку й підтримки обдарованої учнівської молоді, залучення її до навчально-практичної діяльності з питань енергоефективності та раціонального використання ресурсів.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next