АКТУАЛЬНО

Енцикліка «Laudato Si» – ключ для збереження спільного дому

Понеділок, 19 квітня 2021, 10:54
16 квітня у Львівському національному аграрному університеті відбулася науково-практична конференція на тему «Духовно-моральні, екологічні та соціоекономічні виклики сучасного людства в контексті енцикліки Папи Франциска «Laudato Si».

Енцикліка «Laudato Si» стала центральною темою усіх презентацій. Учасники конференції сфокусували погляд на аналізі соціально-екологічних викликів, перед якими постало сучасне суспільство, а також на пошуку виходу із актуальної соціально-екологічної кризи, приділивши при цьому особливу увагу плеканню екологічної свідомості та культури поведінки, передає Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології.

Проф. д-р Володимир Шеремета, керівник Бюро УГКЦ з питань екології, висловив вдячність організаторам за вибір такої важливої теми. «Чисельні екологічні та соціально-економічні проблеми проблеми закорінені в кризі самої людини – її духовності та моральності, тому екологічне навернення має бути цілісним і починатися з серця людини», –  наголосив очільник церковної екологічної інституції, а також висловив сподівання, що конференція стане гідним внеском для подальшого інтердисциплінарного діалогу, плекання інтегральної екології, цілісного й сталого розвитку українського суспільства, збереження і примноження природної спадщини Творця.

www.ecoburougcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next