АКТУАЛЬНО

Епізод «Дитинство» проекту «Любомир» доступний для перегляду

Субота, 01 березня 2014, 16:09
Новий епізод документального проекту «Любомир» від сьогодні можна переглянути на сайті проекту.

За словами режисера веб-проекту Олени Мошинської,  в нинішніх умовах досить важко було монтувати відео 1939 року з загиблими у Львівській тюрмі: «Те покоління це бачило.  Ми тільки-но пройшли через щось подібне у серці Києва… У фіналі епізоду Блаженніший Любомир каже: «Моє покоління виростало в таких обставинах.  Може,  діти сьогодні навіть собі не можуть уявити щось такого»…  Дуже би хотілося, щоб ці слова Блаженнішого залишилися актуальними для наших дітей», - зазначила режисер.

Як розповів продюсер проекту Павло Казанцев, це тільки перша частина із серії «Дитинство»: «Цей епізод ми присвятили рідному місту нашого героя. Прагнули відтворити атмосферу місця і часу, в якій судилося з`явитися на світ Блаженішому Любомиру».  У наступних частинах серії епізодів «Дитинство», за словами продюсера,  йтиметься про духовний вибір, знакові зустрічі дитинства, а також про причини, які змусили родину Гузарів залишити рідну землю.

Вже найближчим часом на сайті проекту з`явиться фотогалерея: «Ми щиро вдячні пані Марії Рипан, сестрінці Блаженнішого Любомира з Торонта, за унікальні дитячі світлини  Блаженнішого Любомира. Також нам поталанило тримати в руках альбом Вільгельміни Гузар, бабусі Блаженнішого Любомира по батькові».  За словами Павла Казанцева, альбом дивом зберігся у Львові в родинному домі бабусі Вільгельміни на вулиці Тарнавського, де зараз мешкає правнучка бабусиної сестри. Ці та інші унікальні фотодокументи із життя Блаженнішого Любомира, які будуть віднайдені під час роботи над проектом,  складуть окрему фотогалерею.

Як зауважила редактор проекту Роксолана Шкіль, творча група продовжує експериментувати над новаторським форматом веб-док`юментарі. «Ми першими взялися в Україні за веб-документалістику, ризикнули виставляти епізоди на сайт в режимі онлайн: знімаємо – монтуємо – показуємо.  Тепер експериментуємо з пропорцією відео-текст.  Як ви могли помітити, епізоди не містять закадрового тексту, як це прийнято  у телебаченні. Зате, до прикладу, з цього епізоду у розділі «Опис» з`являтимуться своєрідні скетчі, які не дублюватимуть змісту епізодів, і можливо, в майбутньому складуть самостійний цикл, присвячених Блаженнішому Любомирові», - зазначила редактор.

Як повідомлялося раніше, документальний проект «Любомир» - це пов’язані між собою класичний документальний фільм про Блаженнішого Любомира (Гузара) та перший в Україні інтерактивний фільм у вигляді web-documentary. Проект здійснюється з благословення Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава (Шевчука).

Взяти участь у фінансуванні проекту можна у зручний спосіб  на сайті за  допомогою платіжної  системи Pay Pal чи банківської картки, а також шляхом перерахування коштів на спеціальний рахунок Патріаршої Курії УГКЦ.  Кожен, хто зробить внесок більш як 100 грн. або 12 доларів, буде вказаний у титрах фільму. Кожен, хто зробить внесок понад 1000 грн. або 120 доларів, отримає диск із фільмом та буде вказаний у титрах співпродюсером документального проекту «Любомир».

Переглянути новий епізод тут.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next