АКТУАЛЬНО

Еволюція гідності через духовну єдність українців

П'ятниця, 04 листопада 2016, 20:05
30 жовтня – 3 листопада в Марійському духовному центрі с. Зарваниця, що на Тернопільщині, проходив захід «Духовно-моральна складова у подоланні складних і травматичних ситуацій» – навчально-реабілітаційна програма для вчителів і батьків Луганщини, яку організувала Комісія у справах освіти та виховання УГКЦ.

Учасники заходу мали нагоду розглянути питання про створення атмосфери позитивної взаємодії у виховному процесі; задуматися над тим, що впливає на виховання зрілої особистості; послухати про важливість християнської етики і зміст християнського виховання; заглибилися в тему взаємодії між людьми в атмосфері любові, обговорити потребу дбати про гідність кожної особи; подискутувати про методи розв'язання конфліктів у виховній діяльності, а також обговорити можливості психологічної самодопомоги в травматичних життєвих ситуаціях, як ресурс для виховної діяльності.

Цікавими і пізнавальними були екскурсії в с. Зарваниця, біля замку в місті Теребовля і вечірнім Тернополем.

Учасники заходу познайомилися із життям Колегіуму для дівчат "Знамення" у с. Зарваниця, школою-колегіумом Патріарха Йосифа Сліпого і гімназією імені Івана Франка у Тернополі.

У ТНВК «Школі-колегіумі Патріарха Йосифа Сліпого» відбулася зустріч з батьками та вчителями Тернополя. Учасники розповідали, як змінюються стереотипи між Сходом і Заходом, які складалися десятиліттями. У спілкуванні наголошувалося, що складний час сьогодні випробовує на зрілість українське суспільство і став нагодою до побудови нової України порядних, освічених людей, які живуть в єдності між собою з християнськими цінностями в основі суспільного життя.

Гостинні тернополяни для кращого знайомства запросили гостей до себе і провели чудовий вечір у сімейному колі.

Завершилася програма для вчителів і батьків Луганщини в Тернопільській ОДА обміном подарунками і добрими, щирими намірами про співпрацю і майбутнє України.

Департамент інформації УГКЦ

ТЕГИ: Зарваниця
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next