АКТУАЛЬНО

У Фастові тривають святкування 20-річчя відновлення в місті УГКЦ

Вівторок, 08 листопада 2016, 14:48
6-8 листопада 2016 року у Фастові, що на Київщині, тривають святкування з нагоди 20-річчя відновлення діяльності Української Греко-Католицької Церкви в місті та храмового празника.

Як розповідають історики, Українська Греко-Католицька Церква у Фастові після насильницького закриття російським царизмом наприкінці XVІІІ століття відродилася тільки у 1996 році. Перші Богослужіння були проведені у приміщенні римсько-католицького костелу Воздвиження Святого Хреста. Тому святкування частково відбулися також на території костелу, у приміщені Дому святого Мартина. 

Зазначимо також, що напередодні громада провела акцію на підтримку воїнів АТО. Під час цього завдяки співпраці з БФ «Карітас-Київ» були передані захисникам України продуктові набори. 

Розпочали урочисті святкування в неділю, 6 листопада, Архиєрейською Божественною Літургією в храмі Святого Димитрія УГКЦ у Фастові. Очолив молитву Єпископ-помічник Київської архиєпархії Йосиф (Мілян). Привітати парафіян прибули також численні священнослужителі УГКЦ із Києва, Василькова, Білої Церкви та Львова. Долучилися до привітань також мер міста Михайло Нетяжук, о. Михайло Романів із Римсько-Католицької Церкви, о. Микола Лимар від Фастівського благочиння УАПЦ та інші гості. 

По завершені молитви присутнім запропонували переглянути розлогу відеопрезентацію про діяльність громади УГКЦ у Фастові. Опісля українськими піснями привітав громаду хор «Аскольд» із церкви Святого Миколая Чудотворця УГКЦ, що на Аскольдовій могилі в Києві. 

Прес-служба Київської архиєпархії 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next