АКТУАЛЬНО

Фестиваль вертепів «Різдво - час Божого милосердя» пройшов у Коломиї

Понеділок, 15 січня 2018, 13:06
14 січня з благословення Правлячого архиєрея Коломийської єпархії Василя (Івасюка) пройшов традиційний фестиваль вертепів «Різдво - час Божого милосердя». Цього року на свято до Коломиї з’їхалося десять колективів. Такий фестиваль у місті організовують Комісія у справах молоді Коломийської єпархії та відділ культури Коломийської міської ради.

На початку заходу із вступним словом до глядачів звернувся синкел о. Юрій Лукачик, який передав вітання та молитовне благословення від владики Василя: «Цей фестиваль має на меті прославити народженого Ісуса Христа. Сподіваюся, що сьогодні кожен із нас вкотре переживе те дійство, наповнить своє серце радістю і вийшовши звідси зможе понести цю іскорку поміж людей».

Далі присутнім представили уривок театралізованого дійства про наміри царя Ірода вбити Боже Дитя, про те, як він наказав стратити не тільки немовлят у всьому Вифлеємі, а й власних синів. Історія розвивалася впродовж усього фестивалю, доки в гонінні за Ісусом не згасла свічка життя самого царя. Між театралізованим дійством хорові колективи представляли присутнім свої вертепи і колядки. На сцені звучала навіть гуцульська трембіта.

Наостанок голова Комісії у справах молоді бр. Августин-Іван Векляк вручив усім учасникам подячні дипломи. За доброю традицією по закінченні фестивалю колядники й присутні разом заспівали пісню «Про Різдво», в якій прості слова вміщують весь сенс благої звістки: «Прийшов до нас надії час, всіх до єднання кличе Спас, щоб Різдва співали гімн, сусід із сусідом, з батьком син».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.diocese.ko.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next