АКТУАЛЬНО

Формаційні курси для священників Одеського екзархату

П'ятниця, 08 жовтня 2021, 12:20
З 4 по 8 жовтня 2021 року в м. Скадовську стараннями екзарха Одеського Михайла Бубнія за доброю традицією попередніх років проходили формаційні курси для священників Одеського екзархату.

Цього року доповідачем на теми Стамбульської конвенції та домашнього насильства був завідувач кафедри політичних наук УКУ, керівник програми «Етика-Політика-Економіка», доктор філософії Юрій Підлісний.

Подолання проблеми домашнього насильства завжди було актуальним в українському суспільстві. У державі повинні бути різні структури, які опікувалися б сім’єю і молоддю, а завданням Церкви є дбати про моральне й духовне начало молодої сім’ї, готувати до Святого Таїнства Подружжя не тільки в період передшлюбної катехизації, а й  супроводжувати після одруження, допомагаючи в подоланні різних криз, які можуть виникати в новоствореній сім’ї.

За останні роки в Україні шаленими темпами впроваджується  антисуспільна, антихристиянська гендерна ідеологія, що передбачає зруйнування інституту сім’ї як союзу чоловіка та жінки. Основною тезою гендерної ідеології є заперечення природних статей, натомість проголошується право обирати так званий "гендер".

Зокрема, Кабінет Міністрів України 25 листопада 2015 року затвердив "План заходів з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року", що передбачає тотальне впровадження гендерної ідеології в освіту, ЗМІ, законодавство. Ще у 2015 році до Кодексу законів про працю України вже було додано "Положення про заборону дискримінації за ознаками сексуальної та гендерної ідентичності".

У січні 2018 року в Міністерстві освіти прийнято документ під назвою "Освіта: гендерний вимір – 2021". Видаються підручники з толеруванням та пропагандою гомосексуалізму, проводяться тренінги для педагогів, змінюються навчальні програми. Легко простежити, як активно ЗМІ висвітлюють акції ЛГБТ у позитивному світлі та обливають брудом противників гендерної ідеології.

Як з цим боротися? Яка роль Церкви, духовенства і вірних у формуванні християнської самосвідомості людей, як відстояти своє конституційне право й захистити сім’ю? Над цими важливими темами під проводом д-ра Ю. Підлісного розважало духовенство Одеського екзархату.

Кожен день формаційних зустрічей супроводжувався також молитвою утрені, Святої Літургії і вечірні. На завершення курсів організатори й духовенство Одеського екзархату висловили щиру подяку всім жертводавцям і спонсорам цього заходу, а також адміністрації готелю «Затишний» за тепле прийняття й родинну атмосферу.

Пресслужба Одеського екзархату

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next