АКТУАЛЬНО

Франківський Карітас дав урок семінаристам-волонтерам, як поводитися з немобільними хворими

П'ятниця, 01 лютого 2019, 12:12
У середу, 30 січня, для семінаристів Івано-Франківської духовної семінарії УГКЦ, які є волонтерами Карітасу Івано-Франківська, провели тренінг «Особливості переміщення хворих, які користуються реабілітаційним обладнанням".

Як перемістити хвору людину з ліжка на візок або в крісло, як допомогти подолати перешкоди незрячому і навіть як влаштувати приємне дозвілля людині на візку – потанцювати з нею. Усе це на практиці виконували волонтери Карітасу під керівництвом медико-соціального працівника Лілії Сивак, яка проводила тренінг.

Волонтери Карітасу відвідують немобільних і маломобільних самотніх літніх людей і важкохворих, тому ці знання та навички для них необхідні.

Тренінг проводився в рамках проектів «Покращення якості життя людей похилого віку – жертв тоталітарних режимів шляхом створення умов для залучення їх до активної участі у суспільному житті та організація надання волонтерської підтримки для маломобільних та немобільних представників основної цільової групи», «Мережа центрів Домашньої опіки Карітасу України, 2019», «Мережа центрів Домашньої опіки Карітасу України (Паліативна допомога), 2019» та «Сприяння у доступі до медичного обладнання для соціально незахищених верств населення».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next