АКТУАЛЬНО

Франківський Карітас допомагає переселенцям інтегруватися в місцеву громаду

Четвер, 14 вересня 2017, 11:12
Представники івано-франківського осередку Благодійного фонду «Карітас» разом із радником Міністерства соціальної політики з питань ВПО в Івано-Франківській області Олексієм Многолєтом завітали до Калуша, щоб зустрітися з переселенцями з Донецької та Луганської областей.

Працівники Карітасу ознайомили людей з діяльністю Центру підтримки сім’ї, що направлений на інтеграцію вимушено переміщених осіб у місцевій громаді. Центр відвідують родини переселенців, учасників АТО та місцеві мешканці. З батьками та дітьми працюють психологи та асистенти родин – надають  соціальну, психологічну та педагогічну підтримку, організовують спільне дозвілля.

Олексій Многолєт консультував людей щодо перетину тимчасово непідконтрольній Україні території, виплат адресної допомоги ВПО та наявності соціального житла. За його словами, майже всі питання можна вирішити, один мінус – людям не вистачає інформації.

Поки дорослі спілкувалися, шестирічна Аня намалювала свою сім'ю. Родина дівчинки приїхала з Донеччини більше  ніж рік тому, а нещодавно тато Ані повернувся на Схід України – пішов добровольцем в АТО.  

«Я була проти того, аби чоловік їхав воювати, – зізнається мама дівчинки Лариса Сауленко, – бо ми тут залишилися з донькою самі, усі родичі на Донбасі. Але батько чоловіка вже три роки в АТО, тому він вирішив його підтримати».

Переселенка радіє приїзду Карітасу, адже, каже, подібні зустрічі у Калуші проходять дуже рідко. А поки голова родини захищає Україну на Сході, мама з донькою чекають свого героя та  надсилають йому фото з малюнком Ані.

За словами виконавчого директора Карітасу Наталі Козакевич, програма гуманітарної допомоги для вимушено переселених осіб закінчилася, однак зараз Карітас впроваджує інші ініціативи, що допомагають людям пристосуватися до життя за межами рідної домівки. Центр підтримки сім’ї діє в Івано-Франківську, однак Карітас планує організовувати зустрічі у районах. Наразі вже домовилися про наступну зустріч, що відбудеться 7 жовтня у приміщенні Народного дому в Калуші за адресою вул. Т. Шевченка, 8 .

Проект створення «Центру підтримки сім'ї в якості моделі для інтеграції вимушено переміщених осіб і приймаючих громад в Україні». Проект співфінансований у рамках програми польської співпраці задля розвитку Міністерства Закордонних Справ Республіки Польща.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.if.uа

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next